x


  • EUR
    4.8738
    USD
    4.1289
string(14) "techampscience"

Bătălia cu virusul: Românii fabrică robotul care îi va înlocui pe medici

UPB organizează o licitație pentru subansamble necesare realizării unui robot.

Autor: Cristian Matache | Sursa: Money.ro | Publicat: 13.05.2020, 12:44

Universitatea București organizează o licitație pentru achiziția de subansamble necesare realizării unui “Robot autonom pentru analiză unor parametrii aferenți infectării cu diverși viruși. Valoarea totală estimată a contractului este de 271.859 de lei, iar criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț. Data de deschidere a ofertelor este 19 mai.

 

Obiectivul contractului îl reprezintă dotarea cu echipamente corespunzătoare a beneficiarilor din Universitatea Politehnică pentru realizarea unui robot autonom şi adaptiv care să poată fi utilizat în interacţiunea cu potenţiali bolnavi contagioşi în ideea de a înlocui cadrele medicale care ar fi supuse unui risc major de contaminare cu SARS-COV-2.

 

La licitație, componenta financiară reprezintă 70% din prețul ofertei. Punctajul se acordă astfel: a) Pentru cel mai scăzut dintre prețuri se acordă punctajul maxim alocat; b) Pentru celelalte prețuri ofertate punctajul P(n) se calculează proporțional, astfel: P(n) = (Preț minim ofertat / Preț n) x punctaj maxim alocat.

 

Componenta tehnică 30% din punctaj. Algoritmul de calcul este următorul: Termenul de maxim de livrare este de 8 săptămâni ( 56 zile) – (Tl) Pondere: 30%. Punctaj maxim acordat: 30 puncte Punctajul se acordă astfel: Pentru termenul minim de livrare de 2 săptămâni ( 14 zile) se va acorda punctajul maxim. Pentru termenul cel mai mic se acordă punctaj maxim. Pentru celelalte termene de livrare ofertate punctajul se acordă proporțional, astfel: Tl = (termen de livrare minim/Termen de livrarea ofertat (n)) X 30 puncte Tl(n) – punctajul ofertei pentru factorul de evaluare „Termen de livrare – cea mai mică durată de livrare ofertata Pentru termen de livrare mai mare de 8 săptămâni ( 56 zile) – oferta va fi declarată neconformă. Pentru termen de livrare mai mic de 2 săptămâni ( 14 zile) nu se va acorda punctaj suplimentar. După aplicarea algoritmului de calcul pentru fiecare factor de evaluare, punctajul final acordat fiecărui ofertant se calculează astfel: Punctaj total = P oferta + P Tl.