Benjamin Rothschild, unul din stăpânii finanțelor mondiale, a murit. Surprinzătoarea sa dispariție s-a produs la doar 57 de ani!

Decesul a survenit la vila sa din Pregny, Elveția. El era președintele grupului bancar denumit după tatăl său,  este vorba de Edmond de Rothchild, cu active totale de 160 de miliarde euro. Revista Forbes a estimat averea lui Benjamin de Rothschild la 1,5 miliarde de dolari. El este descendentul familiei Rothschild, care are o istorie activa de aproape 250 de ani in industria bancara din Europa.

Benjamin de Rothschild a fost descendentul unei dinastii cu o istorie impresionantă în industria bancară europeană din ultimele două secole. Familia Rothschild are rădăcini iudaice  din Frankfurt, acolo unde Mayer Amschel Rothschild şi-a înfiinţat banca în jurul anului 1760. El a extins afacerea familiei prin cei cinci fii ai lui, deschizând filiale în Londra, Paris și Viena şi punând astfel bazele unei puternice dinastii de bancheri.

Marius Manole critică TVR pentru că a refuzat să-l plătească: ”Pentru mizeria aia de Revelion au fost bani!”

Benjamin de Rothschild era stră-stră-strănepotul lui Mayer Amschel Rothschild – asemenea vărului său, David de Rothschild. În urma unor lupte interne, imperiul bancar a divizat. Pe de-o parte, Rothschild &Co, grupul bancar condus de David, iar de cealaltă, grupul franco-elveţian Edmond de Rothschild, condus până zilele trecute de Edmond.

Moştenitoarele averii sale sunt cele 4 fiice ale lui din mariajul cu Ariane de Rothschild: Noemie (25), Alice (21), Eve (19) şi Olivia (18). În comunicatul de presă care anunţa decesul moştenitorului, tragedie ce s-a produs la începutul weekendului, grupul pe care l-a condus a transmis că Benjamin de Rothschild era pasionat de navigație maritimă, automobile Ferrari şi vinuri, fiind investitor în respectivul domeniu.

Nuntă mare, după vaccinare! Radu Almășan, solistul Bosquito se însoară

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed