BLANDIANA scrie că DINESCU și-a bătut joc de tinerii uciși în 1989! ”Hitlerjunged”, a rostit scriitorul

0

Ana Blandiana a publicat recent la editura Humanitas un volum de memorii intitulat ”Soră lume”. În acest volum, Ana Blandiana amintește despre o întâmplare petrecută în luna ianuarie 1990, în timpul unui mic dejun oferit unor figuri emblematice ale rezistenței anticomuniste de ministrului francez de Externe, Roland Dumas, aflat în vizită la București.

 

Dăncilă a rămas uimită: NU am vorbit niciodată cu preşedintele Iohannis

 

 

”Într-una din diminețile acelui început, greu de înțeles, de lume, care a fost luna ianuarie a anului 1990. Am participat la primul și, de altfel, ultimul mic dejun diplomatic din viața mea.

Sosise la București, pentru mai puțin de 24 de ore, ministrul de Externe francez Roland Dumas și prima întâlnire programată a fost cu câțiva opozanți cunoscuți ai vechiului regim.

Au fost invitați Doina Cornea, Mircea Dinescu, Ion Caramitru și eu. Doamna Cornea era însoțită de fiul ei, Tin Tin, Mircea Dinescu de soția sa, Mașa, eu de soțul meu, Romulus Rusan. Caramitru era singur.

 

Apare o nouă MATERIE în școli! Sorin Cîmpeanu a spus despre ce este vorba

 

 

Nu știu care au fost concluziile politice trase de ministrul francez în urma acelui ciudat mic dejun. Mie mi-a lăsat impresia unei obișnuite discuții intelectuale, eseizând pe marginea unor evenimente, care erau pentru moment atât de puțin cunoscute, încât nu ajunseseră încă să pară misterioase.

Îmi amintesc un moment la care, făcând un elogiu impresionant și aproape romantic tinerilor morți la Intercontinental, Roland Dumas a întrebat dacă se știe cine erau, Și înainte să ia cineva cuvântul, în timp ce Mașa îi traduce întrebarea din franceză, Mircea Dinescu a spus ”Hitlerjunged”.

 

Articolul integral 3DOTS