Boc: Salariile şi pensiile ar putea creşte în a doua parte a anului (VIDEO)

“Pregătim relansarea economică, dar ea trebuie să fie făcută cu maturitate. Amintim că leul s-a apreciat, producţia industrială, exporturile sunt mai mari decât în noiembrie 2008. Aceste lucruri aduc beneficii pentru noi toţi. Ne vom putea permite ca în 2010 să indexăm pensia socială minimă. Avem cadrul necesar să indexăm cu rata inflaţiei pensia socială minimă. Dacă în partea a doua a anului economia ne va oferi resurse sociale, voi veni să vă cer sprijinul pentru a indexa salariile şi pensiile. Mai multe resurse nu avem în momentul de faţă”, a spus Boc în faţa Parlamentului, în timpul dezbateriilor proiectului Legii asigurărilor de stat pe anul 2010.

Prin acest buget, a spus Boc, Guvernul îşi susţine angajamentul pentru respectarea indicatorilor macroeconomici, aşa cum sunt prevăzuţi in acordul cu FMI şi cu instituţiile financiare internaţionale.

“Acest buget este unul de ieşire din criză. În 2010, vom avea creştere economică de 1,3 % şi nu vom mai avea cădere economică, pe care au avut-o toate ţările lumii”, a adăugat Boc.

Boc a amintit că, la 4 noiembrie 2009, parlamentarii au adoptat o declaraţie prin care şi-au exprimat susţinerea pentru respectarea indicatorilor macroeconomici agreaţi cu FMI, în baza cărora urma să fie alcătuit bugetul anului 2010.

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, joi, bugetul de stat pe 2010, în favoarea acestuia înregistrându-se 192 voturi, iar împotrivă 138. Şi bugetul asigurărilor sociale pe 2010 a fost adoptat, cu 176 de voturi „pentru” şi 147 „împotrivă”. Amendamentul prin care se propunea majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut a fost respins, după ce propunerea opoziţiei ca exprimarea votului pentru acest amendament să se facă prin vot nominal a căzut.

Citeşte şi
Parlamentul a adoptat bugetul asigurărilor sociale. Majorarea punctului de pensie a fost respinsă
Parlamentul a adoptat bugetul de stat pe 2010

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed