AcasăEconomieBoeing a reluat livrările de avioane 787 Dreamliner, oprite din februarie din...

Boeing a reluat livrările de avioane 787 Dreamliner, oprite din februarie din cauza unei probleme la o componentă

Administraţia Federală a Aviaţiei a confirmat luna trecută că Boeing a întrerupt livrările din cauza erorii de analiză a datelor legate de o componentă, pe care compania a găsit-o după ce a examinat înregistrările de certificare.

FAA a declarat vineri că este mulţumită că problema a fost rezolvată şi a aprobat ca Boeing să reia livrarea de avioane 787.

Boeing va livra un alt 787 companiei American Airlines în curând, au spus surse.

Aeronava Lufthansa a decolat de la Paine Field, la nord de Seattle, miercuri după-amiază, şi a aterizat la Frankfurt la ora locală 8:52 a.m., potrivit datelor zborului.

Livrarea încheie o săptămână mare pentru programul 787. Marţi, Boeing a anunţat o vânzare mult anticipată a 78 de Dreamliners către două companii aeriene saudite, o înţelegere cu un preţ de listă de 37 de miliarde de dolari, pe care compania a prezentat-o drept a cincea comandă comercială ca mărime.

Între acordul cu Arabia Saudită şi comenzi separate de la United Airlines şi Air India, Boeing a primit comenzi pentru aproape 200 de Dreamliners, în ultimele patru luni.

Compania trebuie acum să reducă riscul constrângerilor lanţului de aprovizionare, deoarece încearcă să crească producţia de 787 de la rata scăzută actuală la ţinta de 10 pe lună până la sfârşitul anului 2026, au spus analiştii.

CEO-ul Boeing, Dave Calhoun, a declarat marţi că cererea pentru 787 a fost ”cea mai mare pe care am văzut-o vreodată” şi că este încrezător în capacitatea companiei de a-şi îndeplini obiectivele de producţie.

 

Ultimele Articole