Bradley Manning, cârtiţa Wikileaks va pleda vinovat la 10 din cele 22 de capete de acuzare

Presupusa ‘cârtiţă’ a WikiLeaks şi-a prezentat prin vocea avocatului său, David Coombs, intenţia de a pleda vinovat, reformulând anumite capete de acuzare pentru a-şi uşura sentinţa, în timpul unei audieri preliminare în cadrul procesului desfăşurat la baza de la Fort Meade (Maryland) în faţa judecătorului Denise Lind.

 

El intenţionează să pledeze însă nevinovat la anumite acuzaţii mai grave, între care şi ‘colaborare cu inamicul’ care se pedepseşte cu închisoare pe viaţă.

 

Recunoscându-şi vinovăţia, el riscă doi ani de închisoare pentru fiecare infracţiune recunoscută, în total 20 de ani, la care s-ar putea adăuga condamnări pentru capetele de acuzare pentru care a pledat nevinovat.

 

Fost analist al serviciilor americane de spionaj, soldatul, în vârstă de 25 de ani, este acuzat că, între noiembrie 2009 şi mai 2010, a divulgat site-ului Wikileaks documente militare americane referitoare la războaiele din Irak şi Afganistan, cât şi un număr de 260.000 de telegrame diplomatice ale Departamentului de Stat de la Washington.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed