BREAKING Marcel Ciolacu anunță o nouă creștere a salariului minim în acest an

0

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat marți că e posibilă o nouă creștere a salariului minim pe economie. Întrebat de reporteri la sediul Parlamentului dacă majorarea s-ar aplica în acest an sau anul viitor, Ciolacu a spus că ”este o discuție să o avem de anul acesta”.

”Este o propunere de la IMM-uri ce dacă se mărește salariul minim, cele 200 de lei diferență să nu fie impozitate cu CAS și CASS (contribuțiile la fondul să sănătate și cel de asigurări sociale – n.red.)”, a mai spus Ciolacu.

Potrivit surselor Economedia.ro, ar fi vorba despre o propunere venită din partea mediului de afaceri: o creștere voluntara a salariului minim, pe care să o realizeze doar firmele care doresc. Firmele care își doresc o astfel de creștere ar urma să nu mai plătească nici o taxă la stat pentru această creștere salarială, astfel încât întreaga sumă să meargă la angajat.

Este pentru prima oară în ultimele luni când apare o discuție despre creșterea salariului minim. Creșterea salariului minim are impact pe mediul de afaceri, care trebuie să își recalculeze fondul de salarii.

De la 1 ianuarie 2022 a intrat în vigoare salariul minim pe economie majorat, inclusiv în firmele private din România. Salariul minim brut pe țară este de 2.550 lei pe lună, începând de la 1 ianuarie 2022, potrivit Hotărârii de Guvern 1071 din 4 octombrie 2021. Creșterea este de 10,9% față de nivelul din 2021.