BREAKING NEWS: Elevii se întorc la școala fizic de luni

Astfel, în 8 februarie ar urma să fie deschise fizic școlile în funcție de mai multe scenarii pe baza datelor epidemiologice.

 

„Putem să constatăm că în ultimele săptămâni incidența bolii a scăzut un pic, trendul este descendent, cum spun experții. Marea majoritate a statelor din UE deschid școlile. Sunt foarte puține, doar 3 state, care nu deschid școlile. În unanimitate am decis ca începând de luni majoritatea copiilor merg fizic la școală. Pentru fiecare școală trebuie luate măsuri foarte stricte. În consecință în localitățile în care sunt puține cazuri de COVID – scenariul verde – toti copiii merg fizic la școală”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

 

Șeful statului a precizat că în localitățile din scenariul galben, copiii de grădiniță merg fizic, clasele 1-4 merg la școală, clasa a 8-a și clasa a 12-a merg la școală.

 

„În localitățile din scenariul roșu merg fizic doar copiii la grădiniță și clasele 1-4 la școală, restul fac școala online. În localitățile carantinate, toată lumea stă acasă. Sigur, mai sunt multe detalii de clarificat. Cum se verifică dacă un copil e bolnav, la câte cazuri de îmbolnăvire într-o școală se închide – toate vor fi rapid clarificate prin ordin comun de ministru al Sănătății și Educației, care va fi pregătit azi și mâine. În consecință, pregătiți copiii pentru școală!”, a adăugat președintele.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed