x


 • EUR
  4.7081
  USD
  4.1377
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(16) "instant-articles"

BREAKING NEWS: Primăria Capitalei vrea să TAXEZE suplimentar bucureştenii care au două maşini

Municipalitatea Capitalei vrea să taxeze suplimentar bucureştenii pentru cel de-al doilea autoturism deţinut. Măsura este cuprinsă în Planul Integrat de Calitate a Aerului 2018-2020 care care va fi dezbătut în şedinţa de astăzi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Planul amintit, un document amplu, de peste 200 de pagini, cuprinde o serie de măsuri pe care Primăria le va implementa pentru îmbunătăţirea calităţii aerului din Bucureşti.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 14.06.2018, 13:05 | Actualizat: 14.06.2018, 13:05

Planul Integrat de Calitate a Aerului 2018-2020 va fi dezbătut în şedinţa de astăzi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), care a început deja. Planul vizează punerea în aplicare a unor măsuri ample pentru creşterea calităţii aerului din Capitală.

Iată câteva dintre măsurile cuprinse în Planul Integrat de Calitate a Aerului 2018-2020, care, dacă va fi aprobat, urmează să fie pus în aplicare în curând:

– Atât persoanele singure, cât şi familiile de bucureşteni vor fi taxate suplimentar pentru cel de-al doilea autoturism deţinut. Măsura vizează descurajarea deţinerii mai multor autoturisme.

– Îmbunătăţirea parcului auto prin eliminarea autoturismelor vechi. Măsura vizează proprietarii autoturismelor vechi care beneficiază de primă de casare la cumpărarea unei maşini noi.

– Restricţionarea accesului autoturismelor în perimetriul delimitat din interiorul zonei centrale a Capitalei, prin implementarea unui sistem de taxare sau de utilizare de vignete;

mai multe, pe ECONOMICA.NET