Bucureștiul își onorează olimpicii. Primarul Capitalei le-a dat o misiune neașteptată

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, i-a primit, miercuri, pe trei dintre elevii care au obţinut medalii la Olimpiada Internaţională de Matematică din Japonia şi anunţă că ei vor aprinde luminile din Târgul de Crăciun şi iluminatul festiv de sărbători.

”Andrei Chiriţă, David Anghel şi Pavel Ciurea sunt trei dintre elevii care au luat medalii de aur anul acesta la Olimpiada Internaţională de Matematică din Japonia. I-am primit cu mare bucurie în această seară la Primărie unde au venit însoţiţi de coordonatorul lor, conf. univ. dr. Cătălin Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Primarul general anunţă că cei trei copii vor fi prezenţi, joi, la ora 18:00 în Piaţa Constituţiei unde vor aprinde luminile din Târgul de Crăciun şi iluminatul festiv din oraş.

”Ceilalţi trei membri ai lotului de matematică, Andrei Moldovan (medalie de aur), Robert Dragomirescu (medalie de aur) şi Radu Lecoiu (medalie de argint) sunt de anul acesta studenţi la Universităţi de prestigiu din afara ţării. Datorită lor, România a avut în 2023 cea mai bună clasare din ultimii 24 de ani la o olimpiadă internaţională de matematică. Cu un total de 208 puncte, România este pe primul loc în Europa şi pe locul 4 la nivel mondial”, a mai transmis primarul general.

Acesta afirmă că ”este o onoare pentru Bucureşti că au acceptat să fie la deschiderea oficială a Târgului de Crăciun”.

În perioada 3-13 iulie 2023 a avut loc cea de-a 64-a Olimpiadă Internaţională de Matematică, organizată la Chiba, Japonia. 

La această competiţie au obţinut medalii de aur David-Andrei Anghel, cu maximum de puncte, Andrei Moldovan, Robert Dragomirescu, Pavel Ciurea de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti şi Andrei Chiriţă de la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu Bucureşti, iar medalie de argint Radu Lecoiu, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri