Buget record pentru Festivalul "George Enescu"

La editia precedenta, din 2005, bugetul total a fost de aproximativ 6,2 milioane de euro la cursul actual. Suma de anul acesta permite participarea in cadrul concursului international a 203 concurenti din 35 de tari. Altfel spus, la editia aceasta vor fi cu 30% mai multe activitati, perioada de desfasurare a festivalului fiind prelungita cu o saptamana.

Potrivit organizatorilor, vor participa 44 de concurenti din 15 tari la sectiunea Pian, 41 de concurenti din 17 tari la sectiunea Vioara, in timp ce la Compozitie au fost inscrise 118 lucrari (din 34 de tari).

Programul festivalului cuprinde 35 de lucrari din creatia lui George Enescu (dintre care 19 opusuri), 145 de opusuri din repertoriul international si 95 de lucrari contemporane romanesti. In cifre, editia 2007 arata dupa cum urmeaza: noua orchestre simfonice din strainatate, opt orchestre simfonice si camerale din Romania, doua colective de opera, doua triouri si doua cvartete, un cvintet si opt formatii corale.

Biletele vor fi puse in vanzare incepand cu data de 1 august. Organizatorii se asteapta la peste 4.500 de spectatori. De altfel, pana in prezent au fost primite peste 1.200 de solicitari de rezervari de bilete si abonamente. Preturile tichetelor costa intre 30 si 100 RON, in timp ce preturile abonamentelor variaza intre 200 si 800 RON, functie de categorie si locul de desfasurare a concertelor. Festivalul si Concursul International "George Enescu" a fost infiintat in 1958. Primele editii au reunit nume sonore ale vietii muzicale internationale de la acea vreme, printre care lordul Yehudi Menuhin, David Oistrach, Sviatoslav Richter, Herbert von Karajan.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed