BVB 6 iunie 2024. Creșteri pentru toți indicii importanți ai bursei de la București

BVB – închiderea zilei

Astăzi, 6 iunie 2024, Bursa de Valori București a înregistrat o creștere în linie, fără excepție, pentru indicii importanți. Indicele BET FI care a scăzut ieri cu 0,34% a recuperat astăzi, având la finalul zilei o creștere de 1,08%, toți ceilalți indici ai bursei având de asemenea evoluții pozitive, cu indicele BET în frunte, care s-a apreciat cu 1,58%.

Performanța principalilor indici

Indicele BET a crescut cu 282,23 puncte, ceea ce înseamnă +1,58%, ajungând la 18.174,01 de puncte, în timp ce BET-TR a evoluat foarte asemănător și a urcat cu 1.59 %, atingând 38.601,77 puncte.

Performanța companiilor majore

Cel mai mare volum de trazacționare a fost al acțiunilor H2O (Hidroelectrica), valoarea trazacționată fiind de 27.698.277,90 lei. Acțiunile Băncii Transilvania (TLV) urmează în topul celor mai tranzacționate titluri, cu un volum total tranzacționat astăzi de 13.803.435,15 lei, pe fondul unei creșteri a prețului acțiunii cu 2,03% până la valoarea de 32,65 lei. De asemenea, acțiunile OMV Petrom (SNP) au avut o evoluție bună, fiind pe locul trei în topul celor mai tranzacționate titluri, cu o valoare tranzacționată de 6.950.371,45 lei, la final având și o creștere a prețului acțiunii de 2,62%, prețul de închidere fiind 0,7250 lei/acțiune.

Evenimente și știri relevante

Creșterea de astăzi a fost susținută de evoluțiile piețelor externe și de așteptările privind rezultatele alegerilor europarlamentare și în așteptarea unei infuzii importante de bani în piață ca urmare a plății dividendelor pentru principalele companii listate.

Perspective și previziuni

În următoarele zile atenția investitorilor se îndreaptă spre indicii bursei, asta în vreme ce indicele de referință BET a crescut cu 18% în acest an, perioadă în care a marcat multiple maxime istorice și întrecând cele mai optimiste estimări ale analiștilor. Această evoluție depășește mult evoluțiile celor mai multe burse dezvoltate din Europa. 

În următoarea perioadă ne așteptăm la evoluții extrem de bune și maxime istorice pentru cele mai multe din acțiunile importante de la BVB, ca urmare a plății dividendelor pentru aceste companii. Vorbim despre 32 miliarde de lei, din care o bună parte vor rămâne în piață crescând astfel presiunea pe cumpărare. Să nu uităm însă că statul român va încasa și el o parte importantă din această sumă, bani care nu vor rămâne în piață cu siguranță.

Rămâneți la curent cu știrile noastre pentru a urmări evoluțiile bursiere și pentru a lua cele mai informate decizii de investiții.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed