Câciu: „Avem evaziune foarte mare”

0

A făcut anunțul! Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat că avem evaziune foarte mare.

„10% din PIB vi se pare puțin? 32 – 33 de miliarde de euro pe care le piezi în fiecare an”, a spus el, arătând că realitatea ne spune că evaziunea fiscală rămâne constantă. Ministrul Investițiilor a mai spus că „dacă nu ai abordare sistemică și un sistem digital în care omul nu mai are influență, până când vei avea acest sistem, ANAF-ul va funcționa în funcție de persoane.

”Avem evaziune foarte mare. 10% din PIB vi se pare puțin? 32 – 33 de miliarde de euro pe care le piezi în fiecare an”, a declarat Adrian Câciu în emisiunea România Politică de la Prima News.

Ministrul a precizat că „în PNRR este un angajament foarte clar, și anume 2,5 puncte procentuale din PIB trebuie realizate din creșterea capacității administrative de colectare a statului român.

„Haideți să ne facem treaba. (…) Dacă digitalizarea ANAF continuă așa cum a început, eu zic că da”, a spus ministrul, întrebat dacă ne vom încadra în acest procent până la finalul anului. Ministrul Investițiilor a mai spus că ”dacă nu ai abordare sistemică și un sistem digital în care omul nu mai are influență, până când vei avea acest sistem ANAF-ul va funcționa în funcție de persoane.

„Dacă sistemul spune, ăsta este cu risc, ăsta nu e cu risc, acolo trebuie să ajungem”, a completat el, arătând că se referă la subiectivism, pentru că ”realitatea ne spune că evaziunea fiscală rămâne constantă.”

.