Cadou pentru Nicu Alifantis, la 70 de ani! Un tramvai va purta numele său: ”Am luat această decizie cu acordul maestrului!”

0

NIcu Alifantis împlinește 70 de ani și 50 de ani pe scena teatrului ori cea muzicală. În toata acestă perioadă s-a străduit să popularizeze cât mai mult spectacole de calitate, recomandate de numele și renumele său.

Mai nou, muncipalitatea brăileană, urbea unde s-a născut și format artistul folk, dă o mână de ajutor sub intenția de a duce numele artistului din sălile de concerte, pe bulevarde. Prin inițiativa primarului în funcție, un tramvai de ultimă generație va fi botezat Nicu Alifantis.

Proiectul local prevede ca recenta achiziție a municipalității, opt tramvaie comandate la Astra Arad, să poarte numele personalităților pe care le-a dat Brăila. Alături de Nicu Alifantis, vor mai cutreiera arterele orașului port și tramvaiele Hariclea Darclée, Fănuș Neagu, Johnny Răducanu, Panait Istrati, Mihail Sebastian, Nică Petre și încă unul cu nume deocamdată neatribuit. Două tramvaie se află deja în slujba călătorilor, sub numele de Ana Aslan și Maria Filloti. ”Am luat această decizie cu acordul maestrului”, spune primarul Dragomir Viorel Marian despre tramvaiul Nicu Alifantis care va ajunge în Brăila în August, la zilele orașului de pe Dunăre.

Pe 31 mai a.c., Nicu Alifantins împlinește 70 de ani. La bilanț, Alifantis duce mai departe un număr admirabil de apariții scenice live, mai precis 5864. Din care, în primii 30 de ani de carieră teatrală și muzicală artistul a trecut de impresionantul număr de 4000 de concerte (1973-2003).

Cariera artistului Nicu Alifantis cuprinde 30 de albume de studio, coloană sonoră pentru 19 lung metraje cinematografice și 121 de piese de teatru și nu se oprește aici. Din 1975 a  fost angajat la Teatrul ”Maria Filotti” din orașul natal, iar un an mai târziu i-a apărut primul disc, ”Cântece de noapte”. Popularitatea a câștigat-o însă în spectacolele Cenaclului Flacăra dar și în sălile de teatru.