Cai sacrificaţi în Marea Britanie pentru consum în UE, contaminaţi cu fenilbutazonă

Eşantioanele prelevate din 1,6 la sută din cele peste 9.000 de carcase de cal britanic exportate către pieţele europene au arătat că cinci au fost contaminate cu fenilbutazonă, dezvăluie The Independent on Sunday. Extrapolând, carcasele contaminate ar fi una din 30, respectiv aproximativ 313 cai. Dar după izbucnirea scandalului, FSA a început să testeze toată carnea de cal britanică, relatează The Independent on Sunday.

 

Dar, în pofida testelor la scară mare, carne de cal potenţial contaminată încă este exportată către continent pentru a fi folosită în produsele alimentare şi care ar putea sfârşi pe mesele britanicilor sub formă de alimente procesate. FSA nu a putut răspunde de ce încă permite exportul de carne de cal înainte de a primi rezultatele testelor, care durează trei săptămâni.

 

Fenilbutazona este un medicament antiiflamator folosit pentru tratarea durerii sau febrei la cai şi care în doze mari în timp poate cauza anemie aplastică sau alte probleme.

 

O sursă bine plasată a confirmat că această carne contaminată nu poate fi împiedicată să intre în lanţul alimentar.

 

Cinci abatoare din Marea Britanie au autorizaţie de sacrificare a cailor. Până săptămâna trecută, doar o mică parte din carcase au fost testate de fenilbutazonă. Unele dintre carcasele testate pozitiv au fost destinate pieţei franceze, dar una a fost cumpărată şi consumată în Lancashire şi Yorkshire, potrivit ministrului Mediului în Cabinetul din umbră, Mary Creagh.

 

În ultimii zece ani, 23 de eşantioane de carne de cal britanică au fost testate pozitiv cu fenilbutazonă, a declarat Veterinary Residues Committee, care susţine că a transmis informaţia FSA şi Departamentului pentru Mediu, Alimente şi Afaceri Rurale (Defra). Anul trecut, UE a emis o alertă în care avertiza că a fost găsită fenilbutazonă în carnea de cal congelată exportată din Marea Britanie.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed