Cameron: Naţiunile Unite ‘au dezamăgit lumea’ în problema Siriei

0
Cameron: Naţiunile Unite ‘au dezamăgit lumea’ în problema Siriei

‘Mi-e teamă că Naţiunile Unite au dezamăgit lumea. Şi aceasta s-a întâmplat în mare parte din cauza a doi membri permanenţi, China şi Rusia, care nu au fost dispuşi să sprijine o rezoluţie fermă care să condamne ceea ce Assad a făcut poporului său’, a subliniat liderul conservator cu ocazia primei sale vizite în Emiratele Arabe Unite. Bashar al-Assad ‘trebuie să plece’, a adăugat el, citat de agenţia RIA Novosti.

 

‘Ţări cu vederi asemănătoare precum ţările noastre două /Marea Britanie şi EAU/ ar trebui să continue să colaboreze în vederea ajutării poporului sirian în încercarea de a-l înlătura pe acest dictator brutal care omoară atât de multă lume’, a declarat David Cameron în faţa unor studenţi reuniţi la Universitatea Zayed din Abu Dhabi.

 

Conflictul sirian s-a soldat cu peste 20.000 de morţi, potrivit diferitelor estimări. Occidentul pledează pentru o retragere a regimului preşedintelui Bashar al-Assad, în timp ce Rusia şi China încearcă să prevină orice intervenţie străină în Siria, apreciind că atât regimul Assad, cât şi opoziţia sunt vinovate pentru vărsarea de sânge.