AcasăActualitateCând încep ninsorile în România. ANM a publicat noua prognoza meteo

Când încep ninsorile în România. ANM a publicat noua prognoza meteo

ANM vine cu vești de ultimă oră despre vremea din România. Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat când și unde va ninge, dar și ce fenomene meteorologice extreme vor urma.

Totodată, aceasta a vorbit și despre cum va fi vremea săptămâna viitoare la nivel național.

”În zona montană și mai ales în zona montană înaltă, la altitudini mai mari de 1.400-1.500 de metri, precipitațiile sunt predominant sub formă de ninsoare. Se va depune strat de zăpadă.

Prognoza meteo ANM pentru România

Acestea sunt asociate și cu intensificări ale vântului, care pot depăși la rafală 70-90 de kilometri pe oră, în timp ce în restul țării, în zonele joase de relief, mai ales, vorbim de temperaturi ce caracterizează o vreme mai caldă decât în mod obișnuit și acest lucru va fi de interes, așa cum arată și actualizările, până în jurul datei de 6 februarie, dar mai ales pentru luna ianuarie, cea mai rece lună a anului în țara noastră, vor caracteriza o vreme mai caldă.

Maximele se vor situa în următoarea săptămână în general, între 3 până la 14 grade chiar și minimele vor fi, în zonele extracarpatice, ușor pozitive.

Doar în zonele depresionare vor fi minime de până la -3… -4 grade, iar în zona montană înaltă valori mai coborî sub -10 grade, acolo unde în următoarea perioadă ninsorile vor fi predominante.

În restul țării, precipitații mai ales sub formă de ploaie și vorbim și de cantități care în partea de sud-vest, vest, nord-vest a țării, la nivel local, vor depăși 15-20 de litri pe metru pătrat”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.