Când începe Postul Paștelui 2024. E cel mai aspru post pentru credincioși

Când începe Postul Paștelui 2024. E cel mai aspru post pentru credincioși. După Postul Crăciunului începe și Postul Paștelui.

Postul Paștelui este însă cu mult mai aspru, cu mai puține zile de dezlegare la pește și de asemenea, se întinde pe o perioadă mai lungă de timp.

Calendarul Ortodox 2024 arată că înaintea sărbătorii Învierii Domnului, vor fi 40 de zile pentru abținere de la unele alimente, rugăciune și regăsire a echilibrului spiritual.

Data la care creștinii sărbătoresc Paștele este influențată de echinocțiul de primăvară (dată fixă) și de luna plină (dată variabilă). Astfel, data Paștelui se schimbă de la an la an.

Când începe Postul Paștelui 2024. E cel mai aspru post pentru credincioși

Drept urmare, în general, e nevoie ca lumea să știe când începe Postul Paștelui, având în vedere că datele pot fi diferite.

În 2024, Paștele ortodox și Paștele catolic nu vor coincide, ca dată. Paștele se sărbătorește, de regulă, la date diferite față de cel catolic.

Când pică Paştele Ortodox în 2024? Pe 5 mai. Paștele catolic în schimb în 2024 are loc pe 31 martie.

Revenind la Postul Paștelui, acesta începe 18 martie. De cealaltă parte, postul Peștelui catolic începe pe 14 februarie.

Postul Paștelui 2024 se întinde pe perioada 18 martie – 4 mai. Lăsatul Secului de carne pentru intrarea în Postul Paștelui, este pe 10 martie 2024.

În săptămâna următoare, creștinii pot consuma produse lactate, motiv pentru care se mai numește și Săptămâna Albă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri