Când începe TIFF 2024, cel mai important festival de film de la noi! Vin cineaști din 45 de țări

Transilvania International Film Festival (TIFF), cel mai important festival românesc de profil începe pe 14 iunie a.c. Peste 150.000 de cinefili sunt așteptați anul acesta la manifestarea care crește de la an la an și aduce tot mai mulți străini.

 Ajuns la cea de-a 22 a ediție, TIFF 2024, care va ține până pe 24 iunie a.c., prima proiecție în cadrul festivalului fiind anunțată pelicula ”Dogman”, ultimul film al lui Luc Beson. În Piața Unirii din Cluj-Napoca, alte spații organizate dar și în cinematografele afiliate festivalului, vor fi prezentate 200 de lung metraje și scurt metraje realizate de echipe din 45 de țări. TIFF este cel mai mare festival de film de la noi și unul dintre cele mai importante dedicate genului cinematografic din zona geografică est europeană (peste 100.000 de participanți pe ediție).

Începe Transilvania International Film Festival (TIFF), cel mai mare festival de film de la noi

Până pe 19 mai, cineaștii, artiștii vizuați și creatorii de conținut își mai pot înscrie producțiile în competiție completând formularul online: https://tiff.ro/competitia-locala/inscrieri. Pentru a fi eligibile, filmele înscrise în competiția locală nu trebuie să depășească 30 de minute.

Când începe TIFF 2024! Evenimentele se vor desfășura în numeroase spații – în aer liber, în Piața Unirii din Cluj Napoca, la castelul Banffy de la Bonțida, la Muzeul de Artă, în Parcul Etnografic, la Cercul Militar, la Cinema Dacia din Mănăștur, la Cinema Florin Piersic, la Casa de Cultură a Studenților, la Cinema Arta, la Biserica Evanghelică Luterană. 

Premii oferite TIFF 2024

Trofeul Transilvania în valoare de 10.000 euro

Premiul pentru Cea mai bună regie în valoare de 3.500 de euro

Premiul Special al Juriului în valoare de 1.500 de euro

Premiul pentru Cea mai bună interpretare

Premiul secțiunii What’s Up Doc în valoare de 2.000 de euro

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed