AcasăMoney&PeopleFlorin Piersic lansează prima carte, la aproape 87 de ani! ”Viața este...

Florin Piersic lansează prima carte, la aproape 87 de ani! ”Viața este o poveste” este volumul așteptat de milioane de români

Florin Piersic, cel mai iubit actor român, lansează prima carte, cu o lună înainte să împlinească 87 de ani!

Simbol al culturii și cinematografiei românești, artistul a generații de români, actorul ce a jucat în zeci de pelicule cinematografice și piese de teatru memorabile, și-a publicat în sfârșit biografia sa. Artistul a reușit să surprindă momente marcante trăite, parcă desprinse din filme.

”Vreau ca dumneavoastră, citind paginile cărții, să mă cunoașteți mai bine, nu doar ca pe actorul pe care cât de cât îl stiți, ci și ca pe omul care-și pune inima în palmă, dăruindu-v-o”, spune Florin Piersic, actorul ce și-a dăruit întreaga viață meseriei sale, despre prima sa carte pe care o va lansa sâmbătă, la standul editurii Bookzone din cadrul Târgului de Carte Gaudeamus (Romexpo).

Florin Piersic lansează prima carte, la aproape 87 de ani!

Florin Piersic lansează prima carte, la aproape 87 de ani! ”Viața este o poveste”

Admiratorii maestrului Florin Piersic vor avea ocazia să-l întâlnească personal și să participle la o discuție moderată de bunul său prieten, Dan Negru. ”Cuvântul cheie care definește acest volum, extrem de valoros de altfel, este emoția. Autorul și-a dorit mult ca fiecare gând, amintire,  sau lecție pe care o întipărește pe hârtie să provoace emoții.Să facă cititorul să simtă, să-l doară, să-și plângă sufletul dar să-l și amuze, să râdă de intemperiile vieții”, este prezentatea pe care editura trâmbițează cartea biografică a marelui artist, încă în activitate, Florin Piersic.

„Viața este o poveste” este o carte pe care cititorul o simte ca pe o piesă de teatru, pentru că autorul îl transpune pe cititor din postura de spectator în pielea actorului și îl provoacă să trăiască și să aprofundeze fiecare cuvânt, iecare scenă, fiecare val, de aplauze sau de trăiri.  Maestrul își spune povestea din adâncul sufletului și cu magia cuvântului de această dată, nu prin jocuri actoricești. Iar cititorului îi revine responsabilitatea ca o reacție firească să îl încurajeze și să îi ofere recunoștința sa, aprecierea pentru munca de-o viață și omagiul pentru tot ce înseamnă Florin Piersic pentru pentru întreaga țară”, cităm din comunicatul editurii.

Florin Piersic lansează prima carte, la aproape 87 de ani! Născut din părinți bucovineni, Florin Piersic a absolvit Institutul de Artă teatrală și cinematografică București (astăzi UNATC), promoția 1957 și a debutat pe scena Teatrului Național din București în același an. Debutul cinematografic s-a produs în 1957, în pelicula ”Ciulinii Bărăganului”. De atunci a jucat într-un număr impresionant de piese de teatru și filme.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.