x


  • EUR
    4.8700
    USD
    3.9468
string(10) "invatamant"

Când se redeschid școlile! Anunț de ultimă oră de la noul ministrul al Educației

Vești noi pentru profesori și elevi. Noul ministru al Educației a făcut anunțul.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 24.12.2020, 9:25

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că printre prioritățile sale se numără și deschdierea școlilor.

„Ministerul educației trebuie să fie alături de cel al sănătății. Va trebui să ne concentrăm pe probleme urgente. Ne dorim deschiderea școlile, imediat cu putință. Este prioritate zero a acestor evoluții”, a spus Sorin Cîmpeanu.

De asemnea, în urmă cu o zi, ministrul preciza că școlile se vor redeschide în momentul în care situația epidemiologică va permite acest lucru.

„Cu toții ne dorim să începem școala cât mai repede în format clasic și vom începe școala cât de repede ne va permite situația epidemiologică. Cunoaștem că e foarte dificil să organizezi școala online, cu precădere în educația timpurie și în învățământul primar. Nu este simplu nici în învățământul gimnazial și nici în cel liceal”, conform Edupedu.ro.

„Răspuns final: cât de repede ne permite situația epidemiologică. Nu avem competențe epidemiologice, dar vom acorda atenție maximă acestui subiect, în ordinea priorităților pe care am anunțat-o: educație timpurie (grădinițe) și învățământ primar, gimnazial, liceal, universitar”, a răspuns Cîmpeanu.