AcasăActualitateCANICULĂ pe litoral! Cum va fi vremea la mare și la munte?...

CANICULĂ pe litoral! Cum va fi vremea la mare și la munte? Prognoza meteo ANM

Vești bune pentru cei care vor să meargă la munte, dar și la mare. Vremea va fi caldă de luni, însă vor fi și fenomene meteorologice extreme, anunță ANM.

Astfel, românii care merg la munte trebuie să știe că aici,instabilitatea creşte spre seară, când sunt anunţate averse locale, tunete, fulgere şi un vânt nervos. Cantităţile de apă strânse, vor depăşi 20…40 l/mp şi e posibil să cadă grindina.

CANICULĂ pe litoral! Cum va fi vremea la mare și la munte? Prognoza meteo ANM

Luni, vom avea soare dimineaţa însă spre seară creşte instabilitatea şi vin alte ploi zgomotoase. Pe de altă parte, marți, temperaturile scad uşor, iar pe parcursul zilei vor fi mai multe reprize cu ploi torenţiale, descãrcãri electrice, vijelii şi posibil grindinã. Izolat se vor strânge cantităţi importante de apă.

Miercuri, instabilitatea persistă. Din a doua parte a zilei, vin alte ploi zgomotoase însoţite de tunete, fulgere şi rafale puternice de vânt, anunță ANM.

CANICULĂ pe litoral! Cum va fi vremea la mare și la munte? Prognoza meteo ANM

Pe litoral în schimb în cursul zilei de luni, ANM anunță că atmosfera va fi însorită şi caldă. Temperaturile mai pierd un grad, dar vremea se menţine caldă. Cerul va fi mai mult senin şi disconfortul termic va creşte.

Marţi, căldura se intensifică şi temperaturile ajung la 30 de grade pe plajă. Disconfortul termic rămâne ridicat, iar în apa mării vor fi până la 28 de grade în nordul litoralului.

În cursul zilei de miercuri avem cer curat, vreme cãlduroasã şi un vânt mai insistent. Temperaturile maxime se vor situa între 28 şi 31 de grade, iar apar mării va avea între 24 şi 28 de grade, arată prognoza meteo publicată de ANM.

CANICULĂ pe litoral! Cum va fi vremea la mare și la munte? Prognoza meteo ANM

În Bucureşti săptămâna începe cu 34 de grade la umbra, iar după amiază şi seara, apar câţiva nori de ploaie. Marţi, revine canicula şi termometrele vor indica 35 de grade. Cerul va fi mai mult senin şi vântul va sufla slab.

Miercuri după prânz vor fi 33-34 de grade însă disconfortul termic rămâne ridicat. Se mai aduna norii pe parcursul zilei însă şansele de ploaie vor fi reduse. În noaptea următoare, minima va ajunge pe la 20 de grade.

Ultimele Articole