Cannes, 2022. Alexandru Belc, ales cel mai bun regizor la Un Certain Regard

0

Alexandru Belc, regizorul  filmului ”Metronom” înscris în cadrul secțiunii Un Certain Regard de la prestigiosul festival de Film de la Cannes a câștigat premiul pentru regie.

”Metronom” este  un film despre libertate și iubire, o poveste plastată în Bucureștiul anilor ’70, în perioada când,  Europa Liberă difuza emisiunea ”Metronom” a muzicianului ”fugar” Cornel Chiriac. Povestea coincide cu zilele când Ion Țiriac și Ilie Năstase au jucat Finala Cupei Davis împoriva Americii, în 1972.

”Metronom”, care îi are în distribuţie pe Mara Bugarin, Şerban Lazarovici, Mara Vicol, Vlad Ivanov, Mihai Călin şi Andreea Bibiri, este debutul lui Alexandru Belc în lungmetraj. Cineastrul a devenit cunoscut prin documentare premiate precum ”Cinema, mon amour (2015) și ”8 martie” (2012). ”Metronom” va avea premiera națională la TIFF Cluj-Napoca, în cadrul Zilelor Filmului Românesc, pe 23 iunie.

Laurette, totul despre relația sa apropiată cu Ion Țiriac: ”Orice femeie și-ar dori…”

Cannes, 2022. Alexandru Belc, ales cel mai bun regizor la Un Certain Regard. Premiera națională va avea loc pe23 iunie, la TIFF

Sunt onorat că Metronom a fost selectat în secțiunea Un certain regard, că am putut trăi emoția vizionarii filmului alături de o parte din echipă, într-o sală cu peste o mie de spectatori care au aplaudat minute în șir. A fost o experiență unică pe care doar un festival de talia Cannes-ului o poate oferi“, a declarat Alexandru Belc.

Cel mai bun film la secțiunea Cannes Un Certain Regard a fost ales producția franceză ”Les Pires”, iar premiul juriului a fost obţinut de filmul pakistanez “Joyland”, de Saim Sadiq.

Asta da surpriză! După 14 ani, Simona Halep a rupt contractul cu Virginia Ruzici