Capitală blestemată! INCENDIU URIAȘ la un centru de colectare a deșeurilor. În interior sunt butelii

UPDATE 15.25: Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, prezent la locul incendiului, susține că este inadmisibil că astfel de depozite de deșeuri funcționează printre blocuri de locuințe, punând în pericol sănătatea oamenilor.

„REMAt-urile/ deșeurile periculoase nu au ce căuta în apropierea locuințelor. Legislația trebuie îmbunătățită să nu ne mai întâlnim cu astfel de situații. Ajungem să ne distrugem sănătatea, să punem în pericol sănătatea celorlalți. Acest depozit din păcate funcționează cu autorizație în mijlocul blocurilor de locuințe. Nu trebuie să fii specialist ca să poți spune că astfel de deșeuri n-au ce căuta în zone de locuit”, a spus Octavian Berceanu.

UPDATE 15.19: Prefectul Alin Stoica transmite că se fac verifcări în ce privește legalitatea activităților desfășurate în cadrul depozitului în care a izbucnit incendiul.

UPDATE 15.00: A fost evacuat un bloc de locuințe din zonă, din pricina pericolului de explozie. Jandarmii iau în calcul evacuarea celui de-al doilea bloc, dat fiind că vântul bate cu puetere, existând pericolul creșternii nivelului de toxicitate.

ISU a transmis că incendiul a fost localizat și că nu mai există posibilitate de propagare.

Pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la un centru de colectare a deșeurilor din București, în sectorul 6 al Capitalei.

Flăcările au izbucnit la o locație situată pe strada Barsanesti, conform ISU București. „Ard containere cu deseuri, cu extindere la alt corp de cladire, pe o suprafata de 500 mp. Actioneaza 13 autospeciale de stingere, 2 autoscari, SMURD. Nu sunt persoane ranite.

Se actioneaza din exterior, pe laturile cladirii. In interior se gasesc butelii si alte recipiente sub presiune, motiv pentru care se actioneaza cu prudenta din exterior.”, anunță pompierii.

content-image

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed