Capriel Dedeian s-a stins din viață. Figură marcantă a jazz-ului româneasc, artistul a fost un chitarist de recunoaștere internațională

Capriel Dedeian s-a stins din viață după o luptă curajoasă cu o boală nemiloasă.

Jazzman de recunoaștere internațională, chitarist și compozitor, Capriel și regretatul său frate Garbis Dedeian (trecut în neființă în urmă cu doi ani) au fost printre cei mai importanți muzicieni ai jazz-ului românesc, alături de Johnny Răducanu ori Anca Parghel.

Artistul român a fost unul din puținii chitariști de mapamond care a reprezentat ca imagine unul dintre cei mai importanți producători de instrumente muzicale la nivel global.

Născut în București, în 1960, Capriel Dededian s-a format ca autodidact și a debutat alături de fratele său dar și bateristul Tudy Zaharescu. În anul 1982 alcătuieşte primul cvartet de jazz rock, pânã ȋn 1984 activând prin cluburile bucureştene.

Capriel Dedeian s-a stins din viață

Ramona Păuleanu s-a apucat de construit vile. Înainte să ajungă la Pro TV a lucrat la un magazin de materiale de construcții

Capriel Dedeian s-a stins din viață. Figură marcantă a jazz-ului româneasc, chitaristul a reprezentat imaginea unuia din marii producători de instrumente la nivel internațional

Din aceastã perioadă au rămas celebre compozițiile “Noaptea”; “Aminitiri ‘82” şi ”Cafeaua de dimineațã”. Între 1993 și 1997 Capriel Dedeian și-a mutat activitatea muzicală în Germania, chitarist în grupul Solo Group. Instrumentist virtuoz, Capriel Dedeian a scos patru cărți de teorie a chitarei iar întreaga sa activitate muzicală este oglindită pe site-ul său.

Capriel Dedeian, care a participat la zeci de festivaluri internaționale dedicate jazz-ului,  a compus multă muzică de film și teratru, semnând coloanele sonore ale multor filme în regia lui Florin Kevorkian.

Roxana Ciuhulescu și-a luat vila mult visată. 200.000 de euro are de plătit! ”Am găsit un pat extraodinar din care nu-mi ies picioarele”

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed