Carburanții s-au ieftinit astăzi

Carburanții s-au ieftinit astăzi! Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de Economica, afișează pe data de 16 mai 2024 un preț al benzinei standard de 7,20 lei/litrul, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,16 lei/litrul.

Astăzi. compania petrolieră a coborât și prețul benzinei și prețul motorinei cu câte cinci bani pe litru. Cel mai probabil reducerea de preț va fi operată de toate celelalte lanțuri mari de distribuție a carburanților.

Este a noua ieftinire consecutivă a carburanților, și a cincea din luna mai. Ieftinirea precedentă a avut loc acum două zile, în 14 mai, când compania petrolieră a coborât și prețul benzinei și prețul motorinei cu câte patru bani pe litru. Mai devreme, în data de 9 mai, Petrom a coborât prețul benzinei cu patru bani pe litru și pe cel al motorinei cu șase bani pe litru. Cu o zi înainte, la 8 mai, Petrom coborâse prețul benzinei cu patru bani pe litru și menținuse prețul motorinei. Mai devreme, la 3 mai, compania petrolieră a redus prețul motorinei cu cinci bani pe litru, menținând însă prețul benzinei.

După ultimele mișcări de prețuri observăm că se menține diferența de preț dintre benzină și motorimă, prima fiind mai scumpă cu cinci bani pe litru. Evoluția prețurilor de la pompă reflectă cotațiile internaționale ale carburanților dar și condițiile locale de piață.

Potrivit ultimelor date, se pare că există volume suficiente de carburanți în Europa, ceea ce pune presiune pe scăderea prețurilor. Dacă ne referim doar la motorină, cel mai folosit carburant din România, continentul a primit importuri de 4,5 milioane de tone de diesel, în creștere cu 24% față de nivelurile în martie, și și atunci s-a înregistrat creștere față de luna anterioară. Creșterea a survenit ca urmare e reluării livrărilor din India, dar și a sporirii volumelor importate din SUA și țările Orientului Mijlociu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed