Care a fost prima mașină a lui Ion Țiriac /FOTO! ”N-am putut să mă sinucid, dar am fost pe aproape”

Astăzi Ion Țiriac are aproape 500 de automobile și motociclete, rare dar și scumpe, pe care le-a achiziționat personal și adus din toate colțurile mapamondului.

O pasiune pe care nu a văzut-o ca o investiție deși parcul său auto, cea mai mare colecție privată de automobile din Europa, are o valoare colosală, greu de aproximat. Pasiunea omului de afaceri a mers până la punctul în care s-a întors chiar și cu patru modele de Aston Martin la o licitație, deși și-a impus să nu mai calce la astfel de evenimente.

Astăzi deține zeci de automobile care valorează milioane fiecare însă nu poate uita prima sa mașină.  Nu-mi pot explica azi că mi-am cumpărat o Skoda Octavia, în anul 1960. Când eram tânăr student, în perioada comunistă, era ieșit din comun să ai o mașină complet nouă, în condițiile în care rectorul de la Universitate (ANEFS) avea o Pobeda veche de 20 de ani care scotea fum pe toate părțile și de cele mai multe ori, stătea în garaj”, își aduce aminte magnatul cum nu poate să uite cum, în prima zi Skoda sa a fost lovită.

Prima mașină a lui Ion Țiriac, o Skoda Octavia, model 1960

”Chiar în ziua în care mi-am cumpărat-o, poarta Institutului de Cultură și Educație Fizică, actualul ANEFS, s-a închis exact peste portiera mea din dreapta. Omul de la intrare m-a salutat și a uitat de poartă. N-am putut să mă sinucid, dar am fost pe aproape”, poveștește Ion Țiriac care însă, prima dată s-a urcat la volan într-un camion ”Steagul Roșu”, chiar fabrica unde lucra, la 15 ani.

Cât despre prima mașină occidentală pe care avut-o, a fost un Mercedes S 280. De fapt, al vremea respectivă, la începutul anilor ’70 era singurul din țară care deținea un Mercedes nou.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed