Care e dimensiunea ideală a ecranului unui smartphone

0
7
Care e dimensiunea ideală a ecranului unui smartphone

Personajul creat de actorul Ben Stiller a fost o parodie a lumii modei dar și a tendințelor și una dintre cele mai puternice ale timpului a fost tendința constantă a telefoanelor mobile de a deveni din ce în ce mai mici. Cu toate acestea, când a sosit 2007, peisajul tehnologic s-a răsturnat la 180 de grade, odată cu lansarea primului iPhone, iar ecranele tactile și smartphone-urile au revoluționat această industrie. 

 

Pentru a fi „smart” , telefoanele mobile au trebuit să își sacrifice dimensiunile mici și au făcut drumul invers: din ce în ce mai mari.

 

Există o dimensiune ideală?

 

Ca în orice problemă legată de utilizarea tehnologiei, există două răspunsuri: unul scurt și unul mai lung. Cel mai rapid și mai scurt este să spunem da, există o dimensiune ideală și este cea mai confortabilă pentru fiecare utilizator.

 

Cea mai elaborată explicație este legată de nevoile fiecărui utilizator de smartphone și din acel moment putem vorbi dacă un telefon mic sau unul mare este mai convenabil.

 

Vestea bună în acest sens este că peisajul actual oferă o varietate largă. Multe companii au stabilit dimensiuni standard și de acolo au adăugat ratinguri precum „Ultra”, „Pro”, „Max” sau „XL” la numele modelelor pentru a le identifica pe cele mai mari.

 

Accesarea tuturor funcțiilor afișate pe ecran cu degetele a fost întotdeauna o modalitate bună de a măsura confortul unui telefon. Cu toate acestea, prin intermediul software-ului, sistemele de operare au permis ca degetul mare al mâinii – o figură esențială a tehnologiei actuale – să ajungă în fiecare colț al computerului.

 

Avantaje și dezavantaje, în funcție de mărime

 

Întotdeauna cu amendamentul că un telefon mobil ar trebui să se potrivească nevoilor noastre și nu invers, trebuie să analizăm avantajele și dezavantajele fiecărei dimensiuni. Avantajele unui smartphone mic – care sunt cele între 4.7″ și 5.5″ – este greutatea și manevrabilitatea sa. Sunt confortabil de purtat și încap în orice buzunar cu ușurință.

 

În preistoria smartphone-urilor, în perioada 2007-2009, acestea erau dimensiunile standard. Astăzi se numesc Mini și sunt cele care se adaptează la orice dimensiune a mâinii. Avantajele unui smartphone mare, pe de altă parte, au legătură cu performanțele sale tehnice. Permit baterii mai mari și mai rezistente, iar ecranul lor oferă o calitate mai mare a afișajului. Dimensiunea medie aici este de 6″ și devine standardul industriei. Dezvoltarea a permis, de asemenea, ca în această măsură marginile să poată fi îndepărtate și câștigate de ecran, ceea ce dă senzația că telefonul este mai larg fără a fi nevoie să fie mărit.

 

Desigur, avantajele unuia sunt dezavantajele altuia. În telefoanele mobile mici nu există o opțiune bună de afișare a ecranului, deoarece totul pare mic și nu au spațiu pentru multe camere sau funcții hardware suplimentare. În același timp, la cele mari, dimensiunea poate face ca telefonul să fie incomod de transportat în buzunare și să nu fie foarte manevrabil.

 

Mai mult e mai bine?

 

La fel ca dulapul pe care îl avem acasă, cu cât este mai mare, cu atât mai multe lucruri putem pune în el. Același lucru se întâmplă cu telefoanele și producătorii impun dimensiuni de până la 7″ pentru a oferi mai multe caracteristici: mai multe camere, difuzoare mai bune, sisteme de recunoaștere facială mai precise sau baterii mai rezistente. Acestea sunt cunoscute ca „foarte mari” și sunt cele care au o dimensiune de la 6,4 inci în sus. Ele sunt alegerea „profesională” a multor mărci și, de asemenea, cele mai scumpe.

 

Telefoane eMAG oferte

 

Când producătorii au început să mărească dimensiunile, telefoanele care depășeau 6 inchi erau numite „phablets”, deoarece erau considerate un mix de „telefon” și „tabletă”. În prezent, acest termen a fost abandonat deoarece dimensiunile mari nu mai sunt excepționale, iar cei responsabili de schimbare au nume bine cunoscute: Netflix și Youtube.

 

Platformele de streaming și video au determinat creșterea și calitatea ecranului. Au stabilit un nou normal: acela de a viziona seriale și filme pe un dispozitiv care nu este un televizor. Așa se face că HBO Go, Amazon Prime Video și multe altele s-au alăturat tendinței oferind servicii exclusive pentru smartphone-uri. În plus, moda TikTok menține, de asemenea, favoritismul pentru ecrane mai mari, deoarece acestea permit o ușurință mai mare pentru crearea de conținut și, de asemenea, o vizualizare mai bună.