AcasăExterneCarnagiu la un carnaval din Belgia! A intrat cu mașina în mulțime

Carnagiu la un carnaval din Belgia! A intrat cu mașina în mulțime

O maşină a intrat în mulţimea care se adunase pentru a participa la un carnaval, duminică, în jurul orei 5 dimineaţa, în Strépy-Bracquegnies. Potrivit primelor informaţii, sunt 4 morţi, 12 răniţi grav şi aproximativ douăzeci de răniţi uşor, potrivit primarului din La Louvière Jacques Gobert, scrieRTL.

O masina a intrat in multimea stransa la un carnavalFoto: RTL

Circumstanțele acestei tragedii sunt încă necunoscute. Un suspect a fost arestat, informează primarul Jacques Gobert care vorbește despre o „catastrofă”: „Nu sunt cuvinte, e ceva de groază… Ajunși la fața locului la ceva timp după dezastru, am văzut acele cadavre împrăștiate pe drum, oamenii care urlau de durere… Nu-ți poți imagina că ar putea exista așa ceva dau uite că, din păcate, asta se întâmplă… Nu există cuvinte destule pentru a exprima prin ce trecem… e ceva dramatic.”

Ce s-a întâmplat?

Era în jurul orei 5 dimineața când o mașină a apărut pe rue des Canadiens. Un martor povestește: „Erau aproximativ 150 de oameni acolo . Am auzit un zgomot uriaș venind din spate. Mașina a intrat literalmente în grupul de oameni. Este o scenă pe care nu credeam să o văd vreodată. Mașina a accelerat și în clipa următoare toată lumea era la pământ. Oamenii țipau. Era distracție, muzică iar 3 secunde mai târziu, un dezastru. A fost oribil”.

„O maşină cu viteză a intrat în mulţimea care se adunase. Şoferul şi-a continuat apoi drumul, dar noi l-am prins”, a spus primarul.

A fost declanşat planul municipal de urgenţă.

„Am pus sala de sport municipală la dispoziţia familiilor şi a fost activat şi serviciul de asistenţă pentru victime”, precizează Jacques Gobert.

Festivităţile de carnaval în oraşul La Louvière nu au avut loc în 2020 şi 2021 din cauza pandemiei Carnavalul de la Strépy-Bracquegnies urma să înceapă pe 20 martie şi să continue pe 21 şi 22 martie.

Ultimele Articole