Cât costă o înmormântare all inclusive

Pe primele zece locuri în topul societăților care fac afaceri în sectorul serviciilor funerare se numără companii din Constanța, Lugoj, Tușnad, Iași, Bacău, Timișoara, Alba Iulia, Arad și Oradea, potrivit datelor furnizate, la cererea EVZ, de Registrul Comerțului. Multe dintre aceste afaceri au înflorit după ce românii plecați la muncă în străinătate au adus în țară obiceiurile de peste graniță.

 

Astfel, a crescut numărul solicitărilor de servicii all inclusive, atât la orașe, cât mai ales din mediul rural. Spre exemplu, Octavian Bathory, cel care conduce Bom Mecanica, a doua companie de profil din țară, după cifra de afaceri pe 2013, spune că trei sferturi din clienții săi provin din mediul rural. „Acum se pune mai mult accent pe mâncare, nu pe sicriu, așa că noi am mizat pe serviciile de catering”, spune antreprenorul din Lugoj.

 

În plus, lumea începe să fie mai puțin dispusă la efort, consideră Elena Horea, care conduce SRL-D-ul cu cea mai mare cifră de afaceri în 2013. „Oamenii au început să fie mai comozi, dar cel mai important este că și-au dat seama că ies mai ieftin și că pot avea servicii de la calitate și la preț mic”, apreciază aceasta.


O înmormântare all inclusive presupune oferirea tuturor serviciilor, de la îmbălsămare, sicriu, transport specializat, la plata preoților care efectuează slujba și organizarea parastasului. Pentru un asemenea pachet, clienții plătesc, în medie, între 7.000 și 8.000 de lei. Antreprenorii vorbesc și de cazuri în care au tăiat facturi pentru sume de ordinul zecilor de mii de lei. „Cel mai scump pachet a costat 65.000 de lei, dar asemenea cazuri sunt foarte rare acum. Oamenii nu mai au bani pentru fast, se rezumă la tradiții”, ne-a declarat Octavian Bathory.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed