Cât costă să-ți cânte Nicu Gigantu, ultimul lăutar de modă veche. Cunoscător al cântecelor cu parfum de vremuri apuse, artistul cântă și la 72 de ani

Cât te costă să-ți cânte Nicu Gigantu, unul din ultimii lăutari autentici! Unul din puținii cunoscători al cântecelor cu parfum din vremuri apuse, artistul cântă cu poftă și energie și la 72 de ani .

În ultimii doi ani au plecat fulgerător dintre noi mari nume ale genului lăutăresc, amintim marea artistă Gabi Luncă, Cornelia Catanga ori Nelu Ploieșteanu. O pierdere colosală dintr-o branșă și așa mică, a ultimilor păstrători ai cântecelor de veselie și pahar din societatea românească din perioada interbelică și de după.

Unul din ultimii lăutari de modă veche, Nicu Constantin, cunoscut de patru decenii drept Nicu Gigantu’, continuă să cânte cu poftă și la etatea sa, 72 de ani.

Cât costă să-ți cânte Nicu Gigantu, ultimul lăutar de modă veche

Artist ce a înconjurat globul în anii ’70-‘80 cu marile ansambluri folclorice românești, preferatul marilor fotbaliști, scriitori, dar și a multor cântăreți (nelipsit de la aniversările unora precum Ștefan Bănică Jr.), lăutarul nu mai pierde nopțile la chefuri interminabile, însă este des solicitat la petreceri și aniversări, la ore rezonabile.

Cât despre onorariul său, însoțit de propria formație, Nicu Gigantu’ percepe de la 1100 de euro peun program, și poate crește în funcție de numărul acestora. Un preț  incomparabil de mic față de pretențiile financiare ale multor vedete care își vând doar imaginea.

Și fiul său, tenorul Alexandru Constantin are propria formație

Despre lăutarul ce măsoară 1.90 m, Nicu Gigantu’ este păstrătorul unui bagaj muzical unic, sute de piese moștenite de la înaintașii săi (se trage dintr-o veche familie de muzicanți din Muntenia) și este mândru de fiul său, care a îmbrățișat o carieră artistică ce-l face mândru. Este tenor, are zeci de premii la festivaluri dedicate muzicii clasice și are și propria formație pentru evenimente.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed