AcasăGeneralCât costă taxa de cununie la biserică. Cine trebuie să o plătească 

Cât costă taxa de cununie la biserică. Cine trebuie să o plătească 

Tinerii care vor să își unească destinele în 2021 trebuie să se pregătească, căci costurile pentru taxa de cununie la biserică nu sunt chiar atât de ieftine. Cât costă taxa de cununie la biserică și cine trebuie să o plătească?

Preoții recomandă ca tinerii care vor să se căsătorească să facă o programare cu cel puțin trei luni înainte de ziua cea mare. Unii o fac chiar și cu șase luni înainte pentru a fi siguri.

Cât costă taxa de cununie la biserică. Cine trebuie să o plătească

În ceea ce privește taxa de cununie, aceasta diferă în funcție de mărimea bisericii și de parhohie, dar și de locație.

Astfel, preturile pentru o taxa cununie religioasa la o biserica mica pot incepe de la 500 de lei, iar pentru o biserica mare de la 2500 de lei.

Pe lângă aceste sume aici se mai aduagă și costurile pentru servicii speciale precum un cor, sau mai mulți preoți, pentru care se plătește în plus 300 de lei sau chiar și mai mult.

Un alt lucru pe care mirii trebuie să îl știe este că înainte de cununie, ei trebuie să se spovedească și să se împărtășească. Totodată, certificatul de căsătorie este esențial atunci când merg la preot pentru a stabili detaliile nunții. Cât despre nași, aceștia trebuie să fie botezaţi şi cununaţi ortodox.

Costurile sunt acoperite de miri, însă în unele cazuri nașii se pot oferi să plătească chiar ei.

Ultimele Articole