Cât de eficient este vaccinul Johnson&Johnson. Un medic a spus care sunt AVANTAJELE

0

Astăzi vorbim despre o curiozitate pe care cu siguranţă mulţi dintre dumneavoastră o aveţi: dacă este cazul să mai facem a doua doză de vaccin AstraZeneca, în caz că la prima doză am avut reacţii adverse. Profesorul Emanoil Ceauşu ne spune şi totul despre vaccinul Johnson&Johnson, care urmează să vină în ţara noastră în curând, dar şi care este pericolul automedicaţiei.

Noul vaccin anti-COVID de la Johnson&Johnson are două mari avantaje, spun specialiştii. Primul dintre ele este acela că o singură doză de ser este suficientă, iar vaccinul se poate păstra la o temperatură de până la 8 grade, deci şi în cabinetele medicilor de familie.

„Prezintă unele avantaje acest vaccin care este cu vector viral. Avantajul este faptul că se poate păstra la o temperatură obişnuită în frigider, la 2-8 grade, deci poate fi păstrat inclusiv la medicii de familie.

El se poate face într-o singură doză, nu două ca la celelalte vaccinuri, deci două avantaje mari pentru acest vaccin”, a explicat prof. dr. Emanoil Ceauşu, marţi, la rubrica Sfat de sănătate, de la Antena 3.

În ce priveşte eficienţa, studiile întreprinse până în prezent arată că se situează în jurul pragului de 85%, astfel puţin mai mică decât în cazul celor trei care sunt acum la noi: Pfizer, Moderna şi AstraZeneca.

Dar, orice vaccin ne ajută să nu mai facem forme grave ale bolii, reducând astfel şi mortalitatea, dar şi presiunea din spitale.

Toate studiile au arătat că, după vaccinare, numărul de îmbolnăviri a scăzut extraordinar de mult, iar numărul celor care au trebuit să se interneze sau să ajungă la ATI este infim”, a asigurat medicul Emanoil Ceauşu.