Cât vom plăti în această iarnă la încălzire

0

Preţul energiei termice furnizate consumatorilor racordaţi la încălzire centralizată este reglementat de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei. În cazul Radet, preţul de facturare este de 169,8 de lei/GCal, iar cel de furnizare, 325 de lei. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a dat asigurări că bucureştenii nu vor plăti mai mult decât anul trecut pentru căldură, chiar dacă se aşteaptă ca gigacaloria să se scumpească în acest an cu aproximativ 5%.

 

Situaţia este asemănătoare în cele mai multe dintre oraşele mari din ţară. Majoritatea primarilor care s-au pronunţat până la această oră cu privire la preţul perceput pentru gigacalorie în această iarnă au spus că, deşi costurile de producţie au crescut, populaţia nu va simţi majorările.

 

Cel mai puţin vor plăti ploieştenii: 160 de lei pentru gigacalorie. Pe locul doi se situează clujenii.

 

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că preţul gigacaloriei facturat către populaţie va rămâne de 165 de lei. Diferenţa până la valoarea reală a gigacaloriei, de 361 de lei, va fi acoperită din bugetul local, prin subvenţii.

 

În Zalău gigacaloria pentru populaţie va costa în această iarnă 170 de lei, la Braşov 171 de lei, la Buzău 185 de lei.

 

Consumatorii din Craiova vor plăti 220 de lei pe gigacalorie, la Târgu Mureş 231 de lei, la Oradea 235 de lei, la Timişoara 252 de lei, la Sibiu 265 de lei, iar la Deva 274 de lei. În Arad preţul gigacaloriei va fi de 280 de lei pe lună. Cel mai mult vor plăti pentru căldură constănţenii: 341 de lei pe gigacalorie.