x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(7) "externe"

Câți bani a primit Elon Musk după îndeplinirea obiectivelor. Este o sumă colosală

Elom Musk a dat lovitura din nou. Acesta a primit o sumă colosală de bani în cadrul unui plan de compensații aprobat de acționatii Tesla.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 02.06.2020, 21:25

În urmă cu doi ani, Elon Musk a primit dreptul a cumpăra 1,68 milioane de acțiuni Tesla la prețul de 350 de dolari pe acțiune, mai puțin de jumătate din valoarea actuală a unui acțiuni.

Astfel, potrivit datelor publicate de CNN, acesta a fost recompensat pentru îndeplinirea obiectivelor și pentru că Tesla a avut o valoare de piață de peste 100 de miliarde de dolari.

Acțiunile îi oferă lui Musk un potențial câștig de 770 de milioane de dolari. CEO-ul Tesla nu și-a exercitat încă opțiunea de a cumpăra acțiunile, însă acest lucru nu este anormal. Șefii de companii care primesc astfel de opțiuni nu obișnuiesc să le exercite decât atunci când urmează să expire sau dacă vor să le vândă imediat.

Musk deține deja 38,7 milioane de acțiuni Tesla, care reprezintă 20,8% din companie. Valoarea acestora era vineri de aproape 33 de miliard de dolari.

Mai exact, opțiunea de 1,7 milioane este doar prima din cele 12 bonusuri pe care Musk le poate primi dacă își îndeplinește obiectivele, transmite Digi24. Cele 12 opțiuni totalizează 20,3 milioane de acțiuni Tesla.