Câți bani au primit Oana Sîrbu și Ștefan Bănică Jr. pentru rolurile din ”Liceenii”

La sfârșitul anilor ’80, Oana Sîrbu și Ștefan Bănică au fost cei mai populari adolescenți din România. Asta datorită rolurilor iconice din ”Liceenii”, unul dintre cele mai îndrăgite filme românești din toate timpurile.

Povestea de dragoste dintre Dana și Mihai a fermecat milioane de telespectatori, însă remunerația primită de cei doi actori nu a reflectat importanța acestor roluri care au auds în cinematografe milioane de spectatori. Totuși, în contextul economic al vremii, ultimii ani ai comunismului, sumele au fost generoase pentru cei doi tineri

Oana Sîrbu a primit pentru rolul său suma de 9.000 de lei, o valoare relativ considerabilă la acea vreme, aproximativ cinci salarii medii. ”Am primit 9.000 de lei, bani pe care i-am cheltuit pe o canapea, două fotolii și o mașină de spălat. Nu prea îmi dădeam seama ce va urma. Nu m-am gândit ce impact va avea rolul asupra vieții mele artistice. După ce filmul a apărut pe ecrane, a fost o nebunie. Toate fetele se tundeau ca mine. Lumea mă striga pe stradă Dana. A fost o explozie„, a povestit actrița și solista Oana Sîrbu, acum în vârstă de 56 de ani dar nu cu mult schimbată de anii când nu putea ieși pe stradă din cauza popularității capătate.

Câți bani au primit în comunism Oana Sîrbu și Ștefan Bănică Jr.

Ștefan Bănică a primit aceeași sumă pentru rolul lui Mihai din primul film din seria ”Liceenii”, turnat în urmă cu 38 de ani. Deși se afla în armată, Bănică a fost selectat pentru a juca în „Liceenii” după ce regizorul Nicolae Corjos nu a fost mulțumit de niciun alt candidat. În urma succesului, a fost selectat și pentru a continua rolul său în ”Extemporal la dirigenție” (1987), apoi ”Liceenii Rock’N’Roll” (1992).

Câte 9.000 lei au primit în 1986 Oana Sîrbu și Ștefan Bănică Jr. pentru rolurile din ”Liceenii”

 ”Pentru mine, ‘Liceenii’ a însemnat un act de identitate, al doilea certificat de naștere. Atunci, pentru prima oară, regizorul mi-a spus Ștefan Bănică Jr. În 1985 am intrat la Institutul de Teatru și am plecat în armată la Craiova. Toți studenții la actorie au dat probe pentru rolul Mihai, dar lui Corjos nu i-a plăcut niciun candidat. Am fost scos din armată pentru a da probe pentru film”, își amintește Ștefan Bănică, acum în vârstă de 56 de ani.

Lansarea filmului „Liceenii” a reprezentat un punct de cotitură în carierele celor doi actori, aducându-le atât popularitate, cât și recunoaștere în actuala industrie cinematografică și muzicală românească. Deși suma de 9.000 de lei poate părea modestă în prezent, în contextul acelor vremuri era o recompensă semnificativă la vârsta lor, de neuitat.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed