Ce a însemnat revoluția din 1989 pentru Teo Trandafir: Și-a cunoscut prima iubire

0
15
Ce a însemnat revoluția din 1989 pentru Teo Trandafir: Și-a cunoscut prima iubire

Teo Trandafir avea 22 de ani la Revoluție și își pregătea lucrarea de licență la acel moment!. Au trecut 31 de ani de atunci, iar prezentatoarea TV încă are proaspete amintirile din 1989.

„Prin facultate circulau zvonuri, la nivel ocult, se știa că se pregătește ceva. N-am crezut vreodată că Ceaușescu și regimul său vor dispărea”, a spus Teo pentru Unica.

Nici dacă ar fi vrut nu ar fi avut posibilitatea de a face altfel în acele vremuri. Cu un tată medic și mamă profesoară de profesie, se numărau printre cei care nu agreau comunismul. Vedeta susține că și astăzi se resimt efctele în economie, dar și la nivelul psihicului omului și că regimul „a săpat o gaură în economie și în psihicul omului în care s-a prăbușit tot”, a mai precizat pentru sursa citată.

Teo s-a îndrăgostit prima dată în 1989

Chiar în anul 1989, Teo s-a îndrăgostit pentru prima oară, de un profesor de literatură și a povestit în detaliu ce s-a întâmplat în acele momente.

„Cea mai mare bucurie a fost că am reușit să plec imediat din țara. Am plecat în Franța. Am citit ce nu citisem, am văzut ce nu văzusem, am cunoscut oameni fantastici.

Prima mea iubire s-a ivit exact în 1989. Era profesor de literatură americană venit în România printr-o bursă Fullbright. Ne-au prigonit, ne-au spart casa. Doream să ne căsătorim și să plecăm în America. Au reușit să-mi ia și asta.

Pentru asta, în 21 decembrie, am ieșit din casă. Pentru ca mi-au luat tot ce aveam și pentru că m-am gândit că într-o zi va veni copilul meu și mă va întreba ce am făcut la Revoluție. Cum era să-i spun ca am stat în casă? Așa că m-am dus la Ministerul Apărării și am alimentat incarcatoare, apoi ne-au chemat la Universitatea București.

Marian Munteanu și profesorul Cezar Tăbârcea ne-au spus să mergem la stația Aurel Vlaicu ca e plin de răniți. De acolo m-am dus la Spitalul Municipal. Am facut revolutia în drum. Eram pornită sentimental și intelectual. Eram schilodita si nu eram singura”, a mai povestit Teo.