AcasăMoney&PeopleCe a mâncat Isus la ”Cina cea de taină”! Așa arată MENIUL...

Ce a mâncat Isus la ”Cina cea de taină”! Așa arată MENIUL COMPLET, conform cercetătorilor

Ce a mâncat Isus la ”cina cea de taină”, ultima masa pe care a servit-o Mântuitorul și cei 12 discipoli ai săi. Este imposibil de știut cu exactitate meniul dar s-a studiat obiceiurile alimentare din acea vreme.

Un studio recent ce a plecat de la tema ”Cinei cea de taină”, ilustrată de Leonardo Da Vinci (pictura sa rămâne cea mai cunoscută descriere vizuală a momentului, folosită deseori în artă și film) a avut un rezultat neașteptat.

Ce a mâncat Isus la ”Cina cea de taină”. Meniul completat refăcut de cercetători nu cuprindea doar pâine și vin

O tocană tradițională iudaică denumită ”cholent”, carne de miel,  de linte ori  fasole, miel, măsline cu isop, ierburi aromate cu gust similar mentei, un sos de pește, curmale-toate servite în vase de teracotă or piatră- pâine nedospită și vin roșu. Acesta ar fi fost meniul lui Isus înainte să fie reținut de autoritățile romane din Iudeea. Meniul dus mai departe de apostolii lui Isus a fost completat de ceapă, andive, smochine, orz, fistic, struguri, ulei de măsline și  pește de râu.

Actorul ce l-a jucat pe Isus din Nazaret, Robert Powell s-a schimbat total/ FOTO! Iubește gadgeturile și berea

Evangheliile relevă că doar pâinea și vinul au fost servite de Isus și apostolii săi. Prezența vinului i-a făcut pe specialiști să pornească de la premise că cina ar fi fost una de sărbătoare, cu prilejul Paștelui iudaic. Pe lângă rezultatul studiului realizat de doi arheologi italieni și bazat pe versetele din Biblie, dovezi arheologice și  vechi scrieri cu privire la ce se punea pe mese în urmă cu mai bine de 2000 de ani în zona geografică menționată, cercetătorii au mai subliniat că, față de pictura lui Da Vinci, mesenii nu stăteau pe scaune, ci direct pe podea, pe niște perne ori rogojini.

“Biblia prezintă ce s-a întâmplat în cursul cinei, dar nu oferă prea multe informații despre ce a mâncat Iisus și cei 12 apostoli ai săi. Pictura lui Leonardo își are originile în secole de coduri iconografice”, a precizat Generoso Urciuoli, specialist în mâncăruri antice și în istoria creștinismului timpuriu  care a încercat să stabilească ce a mâncat Isus la ”Cina cea de taină”.

Nadia Comăneci și Bart Conner aniversează ”nunta de argint”. Mireasa a fost ”furată”, iar mirele a recuperat-o plătind cât pentru un apartament

 

Ultimele Articole