Ce afaceri mai au frații Pavăl în afară lanțului de magazine Dedeman

0
88

Frații Pavăl s-a făcut remarcați pentru lanțul de magazine Dedeman pe care îl dețin însă pe lângă acest lucru, cei doi antreprenori mai dețin numeroase afaceri. Ce afaceri mai au frații Pavăl în afară lanțului de magazine Dedeman?

Potrivit ZF, la începutul săptămânii, Bursa de la București a înregistrat două tranzacţii speciale (DEALS) cu un număr de 370,8 milioane de acţiuni ale producătorului de cărămizi Cemacon Cluj (simbol bursier CEON), controlat de fraţii Pavăl de la Dedeman, în valoare de 122,4 milioane de lei, arată datele BVB.

Ce afaceri mai au frații Pavăl în afară lanțului de magazine Dedeman

Mai exact, prima tranzacţie, efectuată cu un număr de 296,6 milioane de acţiuni, a fost de 97,9 milioane de lei, iar a doua tranzacţie, efectuată cu un număr de 74,2 milioane de acţiuni, s-a ridicat la 24,5 milioane de lei.

Totodată, pachetul de acțiuni a fost modificat la un preţ cu 1,5% în scădere faţă de şedinţa precedentă, corespunde unui procent de 73,3% din capitalul social al emitentului şi coincide cu deţinerea Dedeman SRL, potrivit calculelor realizate de ZF. PIF Industrial, controlat de cei doi fraţi, are 16,7% din Cemacon.

De menționat este faptul că până în prezent au fost raportaţi investitorii şi de aceea nu este încă clar dacă este o tranzacţie de vânzare/cumpărare sau de mutare a pachetelor deţinute de fraţii Pavăl de la o societate la alta, aşa cum au făcut în trecut şi la alte companii din portofoliul lor.

Amintim faptul că, Cemacon Cluj, controlată de frații Dedeman are 169,4 milioane de lei capitalizare şi este controlat în proporţie de 73,3% de Dedeman, în timp ce vehiculul de investiţii PIF Industrial, controlat de asemenea de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, are 16,7% din numărul total de acţiuni.

Mai exact, frații Pavăl se ocupă de mai multe afaceri decât pare. Cei doi afaceriști au anunțat recent un nou proiect în domeniul imobiliarelor și nu numai.