Ce este numeralul cardinal și numeralul ordinal

Ce este numeralul cardinal și numeralul ordinal. În matematică vei auzi cu siguranță ne numeralul cardinal și cel ordinal. Ce diferență există între cele două?

Odată cu dezvoltarea civilizației, au apărut mai multe moduri de notare a numerelor. S-au făcut mai multe sisteme, dar și extensii.

Astfel, un număr cardinal este un număr utilizat la numărare pentru a indica cantitatea. Un număr cardinal răspunde la întrebarea „Câți?/Câte”. Numerele cardinale de la 1 și există o infinitate de numere.

Cifrele 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 și 0 sunt folosite pentru a forma alte câteva numere cardinale. Trebuie menționat totuși că zero (0) nu este un număr cardinal. Să știi „câte?” ar trebui să fie ceva. Deoarece 0 nu înseamnă nimic, nu este un număr cardinal.

Ce este numeralul cardinal și numeralul ordinal

Putem scrie numere cardinale în cifre ca 1, 2, 3, 4 și așa mai departe, precum și în cuvinte precum unu, doi, trei, patru.

https://www.traditionrolex.com/24

Folosim numere cardinale atunci când numărăm câți biscuiți sunt într-un borcan sau câți copii sunt la locul de joacă: unul, doi, trei, patru, cinci etc.

Mai trebuie spus și că numerele cardinale sunt numere întregi și se referă la un set de obiecte concrete sau din viața reală, prin urmare nu includ zecimale sau numere negative.

În ceea ce privește numerele ordinele, acestea spun poziția exactă a unui obiect. Totodată, numerele ordinale pot fi, de asemenea, etichete utilizate pentru a ordona obiectele în ordine (primul, al doilea, al treilea, etc.).

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed