AcasăActualitateCe este tapioca şi cum se foloseşte în reţetele româneşti? 3 moduri...

Ce este tapioca şi cum se foloseşte în reţetele româneşti? 3 moduri în care să o pregătești 

Ce este tapioca şi cum se foloseşte în reţetele româneşti? 3 moduri în care să o pregătești. În primul rând să aflăm mai multe despre acest ingredient.

Deși tapioca este un aliment popular în alte colțuri ale lumii, în România nu se cunosc prea multe detalii despre el. În primul rând este un aliment ieftin, care poate fi găsit oriunde și are chiar nenumărate beneficii.

Tapioca este un amidon alimentar extras din radacina de Manioc. Radacina plantei este procesata si apoi transformata in faina, boabe sau fulgi de tapioca.

Tapioca este un aliment sanatos si hranitor atat pentru copii, cat si pentru adulti. Aceasta este bogata in acid folic (vitamina B9), fier, calciu, fosfor, potasiu, acizi omega 3, acizi omega 6 și fibre și totodată este o sursa excelenta de carbohidrati si nu contine gluten, fiind recomandata persoanelor cu intoleranta la gluten.

La ce se folosește tapioca? Acest aliment este recomandat în alimentația copiilor și totodată poate fi folosit și pentru un mic dejun sănătos în rândul adulților.

Tapioca se folosește sub formă de perle, în budincă, la care se mai adaugă arome dar și fructe. Făina de tapioca poate fi și ea utilizată la prepararea prăjiturilor și de asemenea și a clătitelor sau a altor deserturi.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.