Ce înseamnă aderarea la Spațiul Schengen aerian. Ce beneficii va avea România

Ce înseamnă aderarea la Spațiul Schengen aerian. Ce beneficii va avea România. România s-a luptat ani buni pentru un loc în Spațiul Schengen.

A fost un proces lung, iar în continuare va fi, pentru că nu a fost dus la bun sfârșit. România nu a intrat în Spațiul Schengen terestru, ci doar în cel aerian și maritim.

Ce înseamnă aderarea la Spațiul Schengen aerian și ce vor observa românii atunci când vor zbura într-o țară membră?

În primul rând, aderarea la Spațiul Schengen aerian presupune eliminarea controalelor de graniță pentru cetățenii acestor țări.

Astfel, două cozi vor dispărea: prima la controlul pașapoartelor în aeroport, iar cea de-a doua la sosirea în țara membră Schengen destinație.

Ce înseamnă aderarea la Spațiul Schengen aerian. Ce beneficii va avea România

Iar aceasta ar putea fi o veste bună pentru cei care călătoresc des. Chiar și așa, Bulgaria și România nu au fost prea încântate, având în vedere că Spațiul Schengen terestru ar fi necesar.

Ce alte nemulțumiri mai au țările? Nemulțumirea Bulgariei e legată în special de cererea de controale sporite la granița cu Turcia. În trecut, cancelarul austriac a solicitat finanțare pentru construirea unor garduri de protecție în această zonă, având în vedere fluxul mare de migranți.

Cu toate acestea, Comisia Europeană a respins ideea de a aloca fonduri pentru astfel de măsuri, susținând că drepturile omului nu ar trebui încălcate, mai ales în cazul migranților persecutați politic.

Pentru a se alătura spațiului Schengen, țările trebuie să îndeplinească criterii specifice prezentate la https://visaguide.world/europe/schengen-visa/schengen-area-countries-list/#criteria-for-joining-the-schengen-zone Aceasta include controlul frontierelor externe, eliberarea de vize Schengen uniforme, cooperarea eficientă în materie de securitate, respectarea regulilor Schengen și conectarea la Sistemul de informații Schengen (SIS) și Sistemul de informații privind vizele (VIS). Potențialii membri sunt apoi supuși unei „evaluări Schengen” pentru a-și evalua gradul de pregătire.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed