Ce li s-a întâmplat, de fapt, celor care s-au vaccinat cu serurile suspecte de la ASTA ZENECA

În România s-au înregistrat până în acest moment 2.518 reacții adverse la vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19, dintre care 861 de reacții adverse s-au înregistrat la persoane imunizate cu ser din lotul ABV2856, oprit de la utilizate în Italia, arată reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, într-un răspuns oferit în cadrul unui Q&A pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

 

 

DEMISIE în Ministerul Sănătății. A plecat fără să ofere o explicație

 

 


În România au fost deja administrate 77.049 de doze din acest lot, iar restul de 4.200 de doze au fost carantinate temporar, ca măsură de extremă precauție, până la finalizarea evaluării Agenției Europene a Medicamentului, a anunțat aseară Comitetul de coordonare a vaccinării.

Întrebări și răspunsuri de la Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 – Q&A pe pagina RO Vaccinare:

 

Cetățeni români, vaccinați cu doze din lotul Astra Zeneca ABV2856 interzis în Italia

 

 

Care este eficacitatea acestui vaccin?
 

Răspuns RO Vaccinare: Eficacitatea certificată de EMA (Agenția Europeană a Medicamentului ) în urma analizei studiilor clinice este de 59.5%. Aceasta se referă la reducerea incidenței de cazuri simptomatice în grupul vaccinat față de grupul care a primit placebo.
Pentru detalii se poate consulta linkul Rezumatului Caracteristicilor Produsului: https://vaccinare-covid.gov.ro/…/Prospect-informatie.
Vaccinurile sunt disponibile categoriilor de persoane în funcție de caracteristicile acestora. Un factor decisiv este și rămâne în continuare disponibilitatea dozelor care depinde de livrarea acestora.
Momentan este disponibil vaccinul dezvoltat de compania AstraZeneca.
Vaccinul dezvoltat de compania Pfizer nu este disponibil întrucât sunt programate deja dozele.
Vaccinul dezvoltat de compania Moderna este disponibil în cele 73 de centre nou deschise.
Menționăm că eficiența în evitarea bolii severe și a spitalizării este foarte mare în studiile clinice pentru toate cele 3 vaccinuri.

Când se vor vaccina persoanele din etapa 2 care inca nu au apucat sa se vaccineze? Se vor vaccina cu Astra Zeneca?

RO Vaccinare: Se vor putea vaccina cu toate vaccinurile autorizate de Comisia Europeană. Programarea va fi făcută in limita locurilor disponibile, iar din 15 martie se vor putea înscrie in listele de așteptare.

Fiica mea are 49 de ani.Este alergica. A ajuns la spital cu soc anafilactic.Ce risca daca va face acest vaccin? Sau,si celelalte. Acesta, Astrazeneca ,e un vaccin mai ieftin?

RO Vaccinare: Toate cele trei vaccinuri împotriva COVID-19 sunt contraindicate doar persoanelor cunoscute cu alergii la substanțe incluse în vaccinul respectiv (substanța activă sau excipienți).

Articolul integral pe HOTNEWS

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri