Ce meniu prefera Nicolae Ceaușescu de Revelion. Vei fi uimit ce-și dorea la mese importante

0

Ce meniu prefera Nicolae Ceaușescu de Revelion. Fostul lider al României, ”Cel mai iubit fiu al poporului” în ultima sa perioadă comunistă, nu avea pe masă mai nimic din fastul culinar de pe mesele restaurantelor sofisticate de astăzi.

Dincolo de cultul personalității și grandomania sa, pe fostul dictator nu-l încânta să aibă pe masa de Revelion nimic din import, excepție făcând poate o cafeluță. Nicolae și Elena Ceaușescu aveau preparate favorite, nelipsite pe masa de Crăciun, Revelion și de zilele lor de naștere, gătite cu o seară înainte, însă nu erau gurmanzi. În afara meselor festive, zilnic mâncau ștevie, praz și multe ale legume.

Deși mulți s-ar fi așteptat la ca mesele cuplului prezidențial, la care participau circa 30 de apropiați ai celor doi, să fie garnisite de preparate inedite, meniul avea la bază tradiționalele sarmale, pui la ceaun, ciorbe, piftie, dar și saramura și plachia de pește. Aspecte povestite de Mihaela Moraru Ceaușescu, nepoata lui Nicolae Ceaușescu, al cărei tată a fost Marin Ceaușescu în cartea ”Nu regret, nu mă jelesc, nu strig”:

Laura Cosoi este iar însărcinată. Actrița mai are două fetițe!”

Ce meniu prefera Nicolae Ceaușescu de Revelion

Ce meniu prefera Nicolae Ceaușescu de Revelion”! ”Îi mai plăceau în special preparatele tradiţionale din peşte”

„Nici nu se compară rafinamentele culinare de acum cu aşa-zisele rafinamente de la mesele Ceauşeştilor, chiar dacă şi ei ar fi avut acces, să zicem, la fructe de mare. Dar nu le plăceau. Ei mâncau mâncăruri tradiţionale, sarmale, friptură, pui la ceaun, piftie, salată de boeuf, care oricum nu lipseau de la mesele de sărbătoare. Dacă lipseau era vai şi-amar! Lui Nicolae Ceauşescu îi mai plăceau în special preparatele tradiţionale din peşte: ciorba de peşte, plachia şi saramura. Dar marea lui pasiune rămâneau sarmalele. De băut, se bea vin alb şi ţuică de prună, fiartă şi îndulcită. Tanti Lenuţa mai bea băuturi dulci, pentru femei, dar nu se îmbăta. Cam ăsta era meniul lor de ani de zile, la petreceri, la aniversări sau la Revelion. Mulţi oameni chiar credeau că Ceauşescu merită tot ceea ce este mai bun prin gospodării: şunculiţe proaspăt afumate, cârnaţi condimentaţi, carne de porc, brânzeturi”

Cum arată azi manechinele lui Ceaușescu. Sunt și la a doua tinerețe ”bombe sexy”