Ce salarii au medicii rezidenți și cât primesc aceștia din sporuri și bonusuri

Medicina este o mare provocare. Pe lângă faptul că studiile se întind pe o durată de șase ani, rezidențiatul mai durează și el, însă în acestă perioadă toți medicii rezidenți sunt plătiți.

În funcție de specializarea pe care o au, medicii rezidenți ajung să câștige până la 7.900 de lei brut lunar. Depinde însă și de anul de rezidențiat în care sunt.

Astfel, în primul an de rezidenţiat salariul unui medic rezident este de 5.700 de lei brut, adică puțin peste 3.300 de lei.

Cu fiecare an de rezidențiat însă, salariul crește. Astfel, în cel de-al treilea an pot ajunge să aibă un venit brut de 6.700 de lei lunar, adică aproape 4.000 de lei net.

Ce salarii au medicii rezidenți

De menționat este faptul că, rezidenţiatul poate dura între 3 şi 6 ani, în funcţie de specializarea aleasă, iar salariul va continua să crească în fiecare an.

Astfel, în al patrulea şi al cincilea an de rezidenţiat salariul ajunge la 7.300 de lei brut, ceea ce înseamnă că medicului îi rămân în mână puţin sub 4.300 de lei, în timp ce în ultimii ani de rezidenţiat venitul brut urcă la 7.900 de lei, adică 4.600 de lei net.

Trebuie să mai știți că salariile sunt aceleaşi indiferent de specializarea aleasă sau că vorbim de medicină dentară, de urgenţă sau terapie intensivă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed