Ce salarii au șoferii de autobuz STB în 2021?

Nu este ușor să fi șofer de STB în București, însă salariile nu sunt nici ele prea încurajatoare. Ce salarii au șoferii de autobuz STB în 2021??

Potrivit unui raport al Autorității Municipale de Reglementare a Serviciilor Publice (AMRSP), în 2021, un salariu al unui șofer sau al unui vatman STB este de 3.200 de lei, mult mai mic decât cel pe care îl încasează conductorii de metrou.

Ce salarii au șoferii de autobuz STB în 2021?

Totodată, sursa citată mai arată că angajatul poate ajunge să primească 3.700 de lei dacă lucrează ore suplimentare sau în weekend.

La aceste venit se mai adaugă și bonusuri în funcție de caz. Astfel, șoferii STB care lucrează pe liniile nocturne primesc un spor de noapte de 25%. La acesta se adaugă și un spor de sărbători legale de 100%, un spor pentru ore suplimentare cuprins între 100-150%, un spor de vechime între 5-25%, un spor de conducere între 16-18%.

În același timp, angajații STB primesc și al 13-lea salariu sub forma unei prime de Paște. Prima de Crăciun este de 500 de lei, iar prima de vacanță reprezintă 80% dintr-un salariu.

De asemenea, 1.850 de lei primește un șofer de autobuz atunci când i se naște un copil, plus 3 zile în plus de concediu pe an.

Un dezavantaj major în cazul acestui job este faptul că în cazul în care tramvaiul sau autobuzul este defect, angajatul STB este nevoit să rămână la depou și nu este plătit.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed