Ce salariu are un judecător în România în 2024

Ce salariu are un judecător în România în 2024. Multe persoane sunt interesate de un loc de muncă în magistratură.

Magistrații primesc pensii speciale, iar dincolo de asta se vorbește și despre niște venituri regești.

Care e adevărul și ce salariu are un judecător în România în 2024? Există informaţii care arată că, începând din toamna anului trecute, salariul unui judecător variază între 16.171 lei şi 32.731 lei, în funcţie de anumite detalii precum nivelul de pregătire sau experienţa acumulată, arată observatornews.ro.

Asta nu este încă tot. Mai trebuie spus și că la aceste sume, se pot adăuga diferite bonusuri, cuprinse între 4.851 şi 9.207 lei.

De cealaltă parte însă, se scad impozitul pe venit şi contribuţiile și abia apoi se stabileşte salariul final al judecătorului.

Ce salariu are un judecător în România în 2024

Chiar și cu aceste scăderi, salariul unui judecător în România în 2024 este unul destul de consistent comparativ cu cele din alte domenii. De altfel concurează cu cele de la nivel european.

Astfel, un judecător din România, aflat la început de drum, câştigă cu circa 10% mai puţin decât un judecător similar din Franţa, cu 25% mai puţin decât un judecător similar din Italia, şi cu peste 50% mai puţin decât un judecător similar din Belgia.

Pe de altă parte, diferenţa creşte când mergem spre vârful ierarhiei. Un judecător aflat în cea mai înaltă treaptă din România câştigă cu circa 35% mai puţin decât un judecător similar din Franţa, cu circa 50% mai puţin decât un judecător similar din Belgia şi cu peste de două ori mai puţin decât un judecător similar din Italia.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed