Ce salariu are un medic de familie în 2023

Ce salariu are un medic de familie în 2023. Medicii de familie câștigă sume generoase. Acest lucru depinde însă foarte mult de numărul de pacienți pe care îl au.

Trebuie menționat că spre deosebire de medicii din spitale, ori cei din clinicile private, salariul lui medic de familii vine din încasările de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate per capita și venitul per serviciu.

Să luăm exemplul unor medici de familie din Iași care încasează lunar cele mai mari venituri. Este vorba despre dr. Gina Geanina Vornicu, dr. Elena Mercas Chiriac, dr. Camelia Racilă și dr. Vasile-Silviu Blașcu. Aceștia decontează lunar peste 40.000 de lei pentru pacienții pe care îi au în evidență și pentru consultațiile oferite.

Ce salariu are un medic de familie în 2023

Subliniem faptul că orice medic de familie trebuie să aibă în evidență un număr minim de pacienți. Dacă este la oraș, medicul de familie ar trebui să aibă minimum 800 de pacienți, iar dacă este la țară, 450.

Jurnaliștii de la bzi au realizat un top al celor mai bine plătiți medici de familie din județul Iași. Astfel, un medic de familie a câștigat, în luna noiembrie 2022 suma de 46.511,30 lei. Din suma totală încasată, 21.599,30 lei au fost venituri per capita, iar 24.912 lei au reprezentat servicii medicale oferite în decursul lunii noiembrie.

De cealaltă parte, în luna octombrie 2022, același medic a decontat suma de 47.386,60 lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, informează sursa citată.

Ce salariu are un medic de familie în 2023

Sursa citată mai scrie că nenumărați medici au reușit să deconteze în luna noiembrie 2022 mai bine de 40.000 de lei.

Trebuie specificat că, pentru pacienții neasigurați, medicul de familie nu primește plată per capita. Veniturile provenite din plata per capita au scopul de a asigura buna desfășurare a activității în cabinetul medicului de familie. Din această sumă, medicul de familie plătește salariul asistentului medical, utilitățile, toate consumabile necesare în cabinet și suportă modificările sau dotările necesare cabinetului.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed