Ce se întâmplă cu gunoiul din Sectorul 1 din 11 februarie. Clotilde Armand, în război cu ”mafia gunoaielor”

Anunțul a fost făcut de Sorin Velicu, directorul operațional Romprest, pentru G4Media.ro

 

 

De astăzi se pot face programări pentru vaccinul AstraZeneca. Grupa de vârstă: 18 – 55 de ani

 

 

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a amenințat în repetate rânduri că nu va plăti facturile Romprest, acuzând operatorul că le-ar supraevalua.

 

 

Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile! Ce relaxări pregătește Guvernul

 

 

La începutul lunii februarie, Romprest a trimis o adresă Consiliului local al Sectorului 1 prin care a anunțat că, din data de 11 februarie 2021, întrerupe serviciul de salubritate din sector, inclusiv colectarea deșeurilor de la populație, dacă Consiliul local al S1 nu adoptă o decizie prin care să valideze oferta companiei privind eșalonarea facturilor de 101 milioane de lei scadente pentru lunile iulie – noiembrie 2020.

 

Chiar dacă primăria face plata parțială, iar Romprest continuă serviciul de salubritate, operatorul așteaptă în continuare decizia Consiliului local privind plata eșalonată a facturilor restante, a precizat Velicu.

 

În cadrul comisiei tehnice de mediere, Romprest a propus încă din 25 ianuarie eșalonarea datoriei pe 8 luni, cu o perioadă de grație de 3 luni, și reducerea costurilor pentru primărie cu 20 la sută pentru următoarele 6 luni, prin reducerea frecvenței serviciilor de curățenie pe străzi.

 

Potrivit directorului operațional al Romprest, Sorin Velicu, reducerea frecvenței privind curățenia înseamnă că, pe anumite străzi, compania va mătura doar o dată, nu de două ori pe săptămână. Se va renunța, astfel, la măturatul de duminică. Stropirea străzilor nu se va mai face în lunile aprilie, mai și iunie, iar spălarea carosabilului se va face doar în aprilie, luna curățeniei. În plus, răzuirea rigolelor, care se face în aprilie, nu se va mai factura de către companie, la fel și așteptarea utilajelor la deszăpezire.

 

Primarul Clotilde Armand a reclamat în mai multe rânduri că operatorul de salubritate emite facturi umflate. ”Sectorul 1 plăteşte servicii de salubrizare şi de 10 ori mai scumpe faţă de restul ţării. Primăria Sectorului 1 nu este robinet cu bani pentru offshore-ul lor transpartinic. Cu mine nu le mai merge”, a declarat primarul Armand într-un comunicat de presă din 7 februarie 2021.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed