Ce se va întâmpla cu dozele de vaccin nefolosite. Raed Arafat a spus unde se duc

0
11
Ce se va întâmpla cu dozele de vaccin nefolosite. Raed Arafat a spus unde se duc

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, vineri, că nicio doză de vaccin nu va fi aruncată. Dacă vor rămâne doze de ser acestea vor fi utilizate şi pentru vaccinarea persoanelor care nu fac parte neapărat din cele incluse în etapa a doua, dar într-un mod organizat.

Etapa a doua din campania naţională de vaccinare împotriva COVID-19, a început oficial astăzi, 15 ianuarie. În această etapă sunt incluşi peste 5,5 milioane de români, mai exact persoanele cu vârsta peste 65 de ani, bolnavii cronici și angajații din domenii cheie

Astfel, de astăzi începănd cu ora 15:00, persoanele care corespund etapei a doua de imunizare se pot înscrie pe platforma oficială de programări, iar vaccinarea efectivă va începe de luni, 18 ianuarie.

În cazul în care cei înscrişi nu se prezintă la vaccinare, dozele rămase pot fi utilizate şi pentru vaccinarea persoanelor care nu fac parte neapărat din cele incluse în etapa a doua, dar într-un mod organizat, spun reprezentanţii campaniei de vaccinare.

“Nicio doză de vaccin nu va fi aruncată”

„Răspunsul logic şi normal este că nu. Nu trebuie să rămână (nr. doze vaccin). În primul rând cei care se înscriu, trebuie să meargă.

Dacă s-au înscris şi nu au mers şi au rămas câteva doze, trebuie să existe o soluţie identificată sau aşteptată în care să se spună că aceste doze nu se aruncă şi se dau unor oameni, chiar dacă apar pentru a doua zi sau dacă nu sunt chiar pe listă şi pot fi vaccinaţi şi intră în sensul de a fi vaccinaţi atunci să se vaccineze.

Nu trebuie pierdute dozele care ar rămâne, din lipsa prezentării unor pesoane care uniţial s-au înscris pe listă”, a explicat şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat pentru Antena 3.